لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۵

گزارش اجتماعی: آمار روزنامه نگاران در بند از نگاه کميته حمايت از روزنامه نگاران


سازمان حمايت از روزنامه نگاران که مرکز آن در شهر نيويورک است با انتشار گزارش سالانه خود آمار خبرنگاران زندانی را اعلام کرده است. در اين گزارش آمده است روزنامه نگاران سايت های اينترنتی و وب لاگ نويسان بيش از کارکنان هر وسيله ارتباط جمعی ديگری در گوشه و کنار جهان در سال گذشته به زندان رفته اند. اين نهاد بين المللی که هدف آن حمايت ازکار روزنامه نگاران وخبرنگاران در سطح جهان است در گزارش خود اين رويداد را نشان دهنده اهميت و نفوذ روز افزون ارسال خبر از طريق اينترنت دانسته است.

طبق آمار منتشر شده در اين گزاش به طورکلی ۱۲۵ روزنامه نگار در سايت های اينترنتی در سراسر جهان تا ماه دسامبر سال ميلادی جاری، زمان تهيه گزارش، در زندان هستند. کشورهای چين، کوبا و برمه (ميانمار) بالاترين ارقام روزنامه نگاران زندانی را به خود اختصاص داده اند.

کميته حمايت از روزنامه نگاران در گزارش خود نيز به اسامی پنج روزنامه نگار به نامهای محمد حسين فلاحی زاده ، عدنان حسن پور، محمد صديق کبودوند، مسعود کردپور و مجتبی لطفی که در زندان های جمهوری اسلامی به سر ميبرند اشاره کرده است.

رابرت ماهونی، معاون مديرکل اجرايی کميته حمايت از روزنامه نگاران به صدای آمريکا گفت: «کميته اين گزارش را همراه با نامه ای با مقامات جمهوری اسلامی ايران در ميان گذاشته و خواهان ارايه اطلاعاتی از وضعيت روزنامه نگاران زندانی گرديده است اما تاکنون اين سازمان هيچ پاسخی از مقامات جمهوری اسلامی ايران دريافت نکرده است. آقای ماهونی افزود تهيه اين گزارش و انتشار خبر در رابطه با روزنامه نگاران زندانی در ايران از اهميت فوق العاده ای برخودار است زيرا کميته حمايت از روزنامه نگاران با ارسال اين گزارش به دولتهایی که دارای نفوذ در روابط دو جانبه با جمهوری اسلامی ايران هستند از آنها خواسته است از مقامات جمهوری اسلامی بخواهند که اين روزنامه نگاران را بدون قيد و شرط و هرچه سريعتر آزاد کنند.»

طبق گزارش کميته حمايت از روزنامه نگاران محمد حسين فلاحی زاده، خبرنگار شبکه ماهواه ای العالم مدت دو سال است که بازداشت و زندانی است و در حال حاضر در زندان اوين به سر می برد. آقای فلاحی زاده به دليل ارسال خبر و گزارش بد رفتاری مقامات جمهوری اسلامی ايران عليه ايرانيان عرب تبار استان خوزستان بازداشت شده است. در اين گزارش همچنين به نقل از سازمان عفو بين الملل آمده است که فلاحی زاده که خود از اقليت ايرانيان عرب تبار منطقه است در طول محاکمه به وکيل مدافع دسترسی نداشته است.

عدنان حسن پور خبرنگار ديگری است که وی نيز نزديک به دو سال است در استان کردستان به اتهام اقدام عليه امنيت کشور در ابتدا به اعدام محکوم شد ولی به گفته وکيل مدافعش آقای سيروان هوشمندی حکم اعدام وی در دادگاه تجديد نظر پذيرفته نشد و قرار است آقای حسن پور که برای هفته نامه کردی زبان آسو کار می کرده دوباره مورد محاکمه قرار گيرد.

همچنين محمد صديق کبودوند مدير هفته نامه پيام مردم و رييس سازمان حقوق بشر کردستان مدت يکسال ونيم است که به اتهام اقدام عليه امنيت ملی و نشر اکاذيب در زندان اوين به سر می برد. در سايت اينترنتی سازمان حقوق بشر کردستان آمده است آقای کبودوند مقالات متعددی در رابطه با اعمال شکنجه در زندانهای ايران منتشر کرده است.

مسعود کردپور نيز در تابستان در منزلش در شهر بوکان در استان کردستان بازداشت و متعاقبا به اتهام نشر اکاذيب و انجام مصاحبه با رسانه های بين المللی فارسی زبان از جمله صدای آمريکا محکوم به يکسال زندان شده است.

پنجمين روزنامه نگار در بند، حجت الاسلام مجتبی لطفی است که وی ماه گذشته بازداشت شده است. در گزارش کميته حمايت از روزنامه نگاران آمده است آقای لطفی توسط دادگاه ويژه روحانيت در شهر قم به دليل پخش نظريات انتقادی آیت الـله منتظری از عملکرد محمود احمدی نژاد ، رييس جمهور کشور به چهار سال حبس تعزيری و پنج سال تبعيد از قم محکوم شده است.

معاون مدير اجرايی کميته حمايت از روزنامه نگاران به صدای آمريکا گفت که آنها اميدوارند پاسخی در رابطه با اين گزارش از مقامات جمهوری اسلامی ايران دريافت کنند.

XS
SM
MD
LG