لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۱

سفر نخست وزیر سابق فرانسه به ایران


ابتدای خبر به دیروقت پنج شنبه برمیگردد ، وقتی که بر خلاف معمول و پیش از رسانه های غربی، جمهری اسلامی ایران اعلام کرد آقای دومینیک دو ویلپن نخست وزیر سابق فرانسه در تهران به سر می برد. دلیل سفر کنفرانس شهرداران عنوان شد و این در حالیست که آقای برتران دولانوئه از حزب سوسیالیست شهردار پاریس است .

در فرانسه منابع رسمی خبری و یا غیر دولتی کوچکترین اشاره ای به این موضوع نداشتند که این نيز به نوبه خود تازگی دارد. در تماسی که همان روز انتشار خبر با دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه داشتیم ، گفته شد آقای دومینیک دوویلپن ماموریت و مقامی دولتی در فرانسه ندارد و طبیعی است که این وزارتخانه در مورد آمد و شد فرانسویان به هر نقطه ای از جهان اظهارنظری نداشته باشد .

در طی همین روز وباز از سوی منابع خبری داخل ایران گفته شد که آقای دوویلپن سه ملاقات جداگانه با آقایان رفسنجانی ،متکی و احمدی نژاد داشته، که ظاهرا دو نفرآخر فقط در مورد روابط فرانسه با جمهوری اسلامی ایران گفتگوکرده اند. ولی آقای رفسنجانی که خود مبتکر اعلام محتوای مسائل مطرح شده است، می افزاید که ما در باره برنامه و پرونده هسته ای ایران صحبت کردیم ومن به ایشان گفتم که آژانس بین المللی انرژی اتمی و مدیر آن آقای البرادعی دو پهلو رفتارمی کنند .


در آخرین گزارش آژانس که کمی دیرتر به آن می پردازیم ذکر شده که جمهوری اسلامی ایران همچنان مانع بازدید از تعدادی پایگاههای اتمی خود شده و این امر باعث افزایش شک وتردید بازرسان است .
در گزارش روز چهارشنبه آژانس، تاکید بر این است که غنی سازی اورانیوم از طریق سه هزار سانترریفوژ ادامه دارد و این خلاف مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد است . در فرانسه بارها گفته شده، آنچه در این گزارشات نگران کننده است صرفا تکنیکی است، وسلیقه سیاسی که جمهوری اسلامی به آن تکیه میکند، وجود ندارد.


در مورد سفر آقای دوویلپن ظاهرا گفتگو ها تکنیکی نبوده و همانگونه که آقای رفسنجانی به آن اشاره کرده مذاکرات محتوای دیگری داشته است .آقای دوویلپن در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی در مقام وزیر خارجه به ایران رفت و قرارداد مشهور به قرارداد سه گانه را همراه با وزرای خارجه بریتانیا و آلمان امضا کرد، ولی کمی دیرتر با برملا شدن پنهان کاری ها خصوصا در مورد پایگاه نطنز، این تفاهم عملا راکد ماند . در پی همین وضعیت آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشات متعددی را منتشر کرد مبنی بر اين که گروه مشهور به 1+5 بدفعات خواسته اند دولت جمهوری اسلامی ایران بر پای میز مذاکره حاضر و به پرسش ها پاسخ بگوید .


یک دیپلمات اروپائی روز گذشته اظهار داشت حکومت، با آگاهی از دشواری های موجود در تلاش است حداکثر بهره برداری ممکنه را در همه زمینه ها، حتی پرونده هائی که ارتباطی به پرونده هسته ای ندارد ، بعمل آورد . همین مقام اضافه میکند شاید آقای دوویلپن منعکس کننده این نظریه بوده که گزینش ها به دلخواه دولت تهران است، اما راه اضافی وجود ندارد .


صبح یکشنبه در لیما در نشست مشهور به آپک که امروز به کار خود پایان میدهد سخنگویان دولت های روسیه و آمریکا گفتند که درحاشیه این نشست دو رئیس جمهور امریکا و روسیه در مورد پرونده هسته ای ایران با یکدیگر به تبادل نظر پرداخته ودر این باره اتفاق نظر دارند.

XS
SM
MD
LG