لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۱

باراک اوباما درخبرها ورسانه های فرانسه


هر روزی که به کارآقای باراک اوباما به عنوان ريیس جمهور آمریکا در ماه ژانویه آینده نزدیک می شویم میزان خبرهای مربوط به وی فزونی می یابد.

روز گذشته اعلام شد که اولین سفر اروپايی اوباما در ماه آوریل آینده و به مناسبت شصتمین سالگرد پیمان ناتو به شهر بادن بادن در آلمان آغاز خواهد شد اما ازجزئیات سفر واحتمال حضور وی در سایر کشورهای اروپايی خبری منتشر نشده است. در گفتگوی تلفنی آقایان اوباما و مدوديف، ريیس جمهوری روسیه خواهان مذاکرات مستقیم و سازنده بین مسکو و واشنگتن شد و این در حالی که در پایان همین هفته نشست اتحادیه اروپا و روسیه را شاهد خواهیم بود، امری است که بعد از وقایع گرجستان اهمیت دیگری را مطرح می سازد.

در تحلیل و خبرهای مربوط به برنامه های اوباما فرستاده ویژه روزنامه فیگارو به شیکاگو رونو ژیرار عقیده دارد که ريیس جمهوری منتخب آمریکا برای حفظ وجذب اعتماد، حق اشتباه کردن را ندارد و به همین دلیل هم روال شتاب زده ای پیش نگرفته است . روزنامه نگار سپس اوضاع را با سال ۱۹۹۳ زمانی که پرزینت فرانکلین روزولت زمام امور کشور را به دست گرفته بود مقایسه می کند، در آن زمان هم بحران اقتصادی مردم را شدیدا نگران ساخته بود با این تفاوت که بحران آن دوران عمر سه ساله داشت و پرزیدنت فرانکلین روزولت فرصت اندیشیدن وچاره جويی داشت در حالیکه این بار بحران عملا از پایان ماه سپتامبر چهره خود را نشان داد. درخبرها آمده بود که آقای اوباما روز جمعه با هفده کارشناس مهم اقتصادی به مشاوره پرداخت. می دانیم در روز پانزده نوامبر در نشست جی- بیست که در واشتگتن برگزار می شود آقای اوباما به طور رسمی شرکت نداشته و همانگونه که قبلا اشاره کرده بود کشور دارای دو ريیس جمهوری نخواهد بود، اما طبیعی به نظر می رسد که نتایج این نشست به اطلاع وی برسد.

در خبرها آمده که اگر در سفر آقای سارکوزی به واشنگتن دیداری با آقای اوباما پیش بینی نشده اما درعوض آقای کوشنر وزیر خارجه که روز چهارشنبه به آمریکا می رود با آقای اوباما ملاقات و طرحی را که همکاری های اروپا وآمریکا را مد نظر دارد به وی ارائه خواهد کرد. افکار عمومی در فرانسه از جمله امتیازاتی را که برای آقای اوباما قايل شده گردهم آوری سلیقه های گوناگون مردم است و درهمین رابطه خانم سعیفی نماینده مجلس ازحزب اکثریت راست میگوید چنین فضايی را درآینده نزدیک برای فرانسه پیش بینی نمی کند. او که از مهاجرین الجزايری به فرانسه است می گوید وقتی در سال دو هزار و دو، وزیر مشاوردرامور برنامه ریزی ها بود، رسانه ها فقط با او درباره حجاب گفتگو می کردند و یا از او درباره شورش در حومه شهرها می پرسیدند.

روزنامه لوموند مطلب جداگانه ای در یک صفحه به طرح و مقایسه این موضوع پرداخته و می پرسد برای مثال آیا ممکن است روزی نخست وزیر بریتانیا مذهب و نژاد متفاوتی داشته باشد؟

در مورد محبوبیت آقای اوباما نزد فرانسویان این خبر هم جالب توجه است که شهرداری محله سوم پاریس به دنبال مراسمی که هواداران آقای اوباما در شب سوم نوامبر برگزار کرده بودند تصمیم گرفت فضا وخبرهای آن دوره را حفظ و نمایشگاهی را تا چهاردهم ماه نوامبر در همین ارتباط بر پا نگاه دارد. نمایشگاه شامل عکسها و اسناد و همینطور نمایش ویدئو درباره تاریخ انتخابات در آمریکا است .

خانم کارلا برونی همسر ريیس جمهوری فرانسه نیز از انتخاب آقای اوباما در مصاحبه ای با تلویزیون سنا ابراز خشنودی کرده اعلام کرد که در سفر پانزده نوامبر همراه آقای سارکوزی به آمریکا خواهد رفت وقصد دارد در بنیادهای خیرخواهانه بیشتر فعال باشد .

در ارتباط با مساله صلح اسرايیل و فلسطین و در پی موافقتهای آناپولیس، به نظر می رسد ادامه راه و کار دیگر از این پس در دوره آقای اوباما دنبال شود. همین حالا خانم رایس نوزدهمین سفرش رابه منطقه در دوسال کنونی انجام داد. تونی بلر روز گذشته از اوباما خواست که پرونده صلح فلسطین و اسرايیل را در فهرست اولویتها قرار دهد. آقای بلر که از ژوئن سال دو هزار و هفت از سوی آمریکا، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و روسیه گفتگوها را در مورد صلح اسرايیل و فلسطین دنبال می کند، اظهار داشته تغییرات در دولتهای آمریکا و اسرايیل مرحله جدیدی را در ارتباط با این پرونده به وجود آورده است .

XS
SM
MD
LG