لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۱

نمایش فیلم نیلوفر در جشنواره سینمایی انستیتوی فیلم آمریکا


فیلم نیلوفر، محصول مشترک ایران و فرانسه اولین فیلم داستانی بلند ساخته کارگردان عرب تبار، سابین الجمایل با بازی رویا نونهالی و فاطمه معتمد آریا، یکی از سه فیلم ایرانی شرکت کننده در جشنواره سینمایی انستیتوی فیلم آمریکا است که موضوع آن دررابطه با حقوق زنان و دختران، مورد توجه خاص منتقدین و تماشاگران این جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره «ای اف آی»، به خاطر نزدیک بودن به مرکز صنعت سینمای هالیوود، یکی از مهم ترین فستیوال های سینمایی جهان به شمار می رود. این جشنواره با چهل و یک سابقه کار، یکی از قدیمی ترین جشنواره های سینمایی شهر لس آنجلس نیزمحسوب می شود. در جشنواره امسال، انتخاب و نمایش برگزیده ای از تازه ترین آثار سینمای آمریکا و جهان، توانسته است بیش از همیشه به جنبه های سنت شکن این فستیوال بیافزاید.

امسال، علاوه بر فیلم «نیلوفر»، دوفیلم دیگر از ایران به نام «سه زن» به کارگردانی منیژه حکمت درباره روابط سه زن از سه نسل مختلف در یک خانواده ایرانی در ایران و «اسب دوپا» ساخته سمیرا مخملباف درباره رابطه عمیق دوستی بین انسان ها که در افغانستان فیلم برداری شده است نیز به نمایش درخواهد آمد.

«نیلوفر»، قصه زندگی نيلوفر، دختربچه ۱۲ ساله ای است که تنها آرزوی او یادگیری خواندن و نوشتن است. نيلوفر ساکن دهکده کوچکی در عراق امروز است که در آنجا تنها پسرها حق درس خواندن دارند. درحالیکه پدرنيلوفر با او چون متاعی رفتار می کند و درصدد است تا هرچه زودتر شوهرمناسبی هرچند مسن اما پولدار برای او پیدا کند، یکی از زنان دهکده تصمیم می گیرد درخفا به نيلوفر درس خواندن و نوشتن بدهد.

سابین الجمایل کارگردان لبنانی فیلم «نیلوفر» ساکن لس آنجلس است و پیش از مهاجرت به مونترال کانادا در سال ۱۹۸۷ وزندگی و تحصیل در آنجا ، سال ها در ایران و لبنان زندگی کرده است. سابین پیش از مهاجرت به لس آنجلس در سال ۱۹۹۴، سه فیلم کوتاه ۱۶ میلیمتری نوشته و کارگردانی کرده است. او درطول سال ها زندگی در هالیوود به کار تدوین فیلم اشتغال داشته است و یکی از مهم ترین فیلم هایی که او در تهیه آن شرکت داشته، فیلم برنده جایزه فلسطینی «آلیو هاروست» بوده است.

اهمیت فیلم «نیلوفر» بیشتر به خاطر طرح مسائل حقوق بشری و توجهی است که کارگردان فیلم به مسائل و مشکلات زندگی زنان و دختران از جمله تحصیل و مسئله قتل های ناموسی در کشورهای مسلمان خاورمیانه داشته است. سابین الجمایل در این مورد می گوید:«من سال ها پیش با دختربچه ای در یکی از دهات اطراف لبنان آشنا شدم که دقیقا در همین شرایط قرار داشت و من به شدت تحت تاثیر شرایط زندگی او به خصوص این مسئله قرار گرفتم که او هیچگونه اراده و تصمیمی درباره انتخاب راه زندگی و آینده خود ندارد و در نهایت تصمیم گرفتم که این فیلم را بسازم.»

سابین الجمایل تجربه کار با بازیگران ایرانی از جمله رویا نونهالی و فاطمه معتمد آریا را با وجود مشکل زبانی که بین آن ها وجود داشت، تجربه ای کم نظیر می خواند و در این مورد که چگونه توانسته است چنین فیلمی را در داخل ایران بسازد می گوید: «از آنجایی که قتل های ناموسی در مناطقی چون کردستان و عراق رواج بیشتری دارد، ما اساس این فیلم را روی زندگی مردم ساکن یک دهکده عربی – دهی در عراق امروز - گذاشتیم و به این شکل بود که توانستیم فیلم را بدون هیچ مشکلی در داخل ایران بسازیم.»

فیلم بعدی سابین الجمایل در لس آنجلس ساخته خواهد شد. جایی که به گفته او ایجاد امکانات و ساختن فیلم از هرجای دیگر آسان تراست.

XS
SM
MD
LG