لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۲

خليلزاد: جامعه بين الملل حاضر به همکاری با ايران در مورد دسترسی به انرژی اتمی غير نظامی است


شورای امنيت در روز شنبه به اتفاق به قطعنامه تحريمهای گذشته عليه ايران رای داد و خواستار اين شد که ايران از غنی سازی اورانيوم دست بردارد.

درقطعنامه جديد هيچ تحريم جديدی ارايه نشده است اما چهار قطعنامه گذشته را تاييد می کند. اين سند کوتاه همچنين به استراتژی دوسويه که موسوم به تشويق و تنبيه است به ايران توصيه می کند از غنی سازی اورانيوم دست بردارد ودر صورت سرپيچی ايران به تحريمهای جديد عليه ايران اقدام می کند.

خليلزاد، سفير آمريکا در شورای امنيت، گفت جامعه بين الملل درباره اين موضوع اتفاق نظر دارد که ايران بايد با آنها همکاری کند. و نشان می دهد که موضوع غنی سازی اورانيوم در ايران برای دنيا اهميت دارد.

او گفت جامعه بين الملل حاضر به همکاری با ايران در مورد دسترسی به انرژی اتمی غير نظامی است، اما ايران بيشتر از اين نبايد درخواستهای متوقف ساختن غنی سازی اورانيوم، که می تواند در سوخت بمب اتم استفاده شود، ناديده بگيرد.

قطعنامه جديد که در روز جمعه ارايه شد، به سرعت در شورا پيش رفت و در يک نشست اختصاصی در روز شنبه، بعد ازدرخواست اضافه کردن چند لايحه توسط اندونزی عضو موقت شورا، به رای گذاشته شد.

مارس گذشته، پس از ارايه قطعنامه، اندونزی از رای دادن خودداری کرده بود.

سفير اندونزی گفت آنها نمی توانستند به اين قطعنامه رای بدهند مگر به شرط ارايه تحريمهای جديد. او گفت اندونزی از يک توافق مذاکره شده پشتيبانی می کند.

به اعتقاد او مذاکره و گفتگو بهترين راه حل است. او گفت هيات همراه من از لایحه های ارايه شده در مورد تعهد به راه حلهای مذاکره شده به عنوان بخشی از استراتژی دوسويه قدردانی می کند.

در هفته های اخير تنش بين روسيه و قدرتهای غربی بعد از حمله روسيه به گرجستان در گرفته که باعث نگرانی برخی از ديپلماتها در مورد پرونده ايران شده است چراکه امکان کم رنگ شدن مذاکرات درباره اين موضوع وجود خواهد داشت.

وزير امور خارجه بريتانيا «ديويد ميليباند»، از هرگونه توضيح به خبرنگاران قبل از رای گيری سازمان ملل خودداری کرد.

ميليباند می گويد« از نتيجه مذاکرات دو جانبه ای که اين هفته با اعضای پنج بعلاوه يک داشته ام، برداشتم اين است که در موضع ما مبنی بر عدم دادن اجازه به ايران برای ادامه دادن به راهی که به سوی توليد بمب اتمی در پيش گرفته است، ضعفی ديده نمی شود. و اينکه جمهوری اسلامی باید برنامه غنی سازی اورانيوم را طبق خواسته های مستمر قطعنامه های شورای امنيت و همچنين موضع بيان شده گروه پنج بعلاوه يک متقف کند.

در بيانيه ای،هيات نمايندگی ايران در سازمان ملل متحد قطعنامه جديد را تاسفبار، غيرقابل توجيه و غير سازنده خواند و بار ديگر بر عزم دولت ايران به ادامه برنامه اتمی اش به منظور صرفا صلح آميز تکيه کرد.

در اين بيانيه همچنين آمده است که ايران مصمم است از حق مسلم خود در مورد استفاده صلح آميز در فن آوری اتمی استفاده کند.

XS
SM
MD
LG