لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ ایران ۲۱:۳۶

گاردين ميگويد بوش نظر اولمرت برای حمله به تاسيسات اتمی ايران را وتو کرد


روزنامه بريتانيائی گاردين ميگويد اهود اولمرت نخست وزير اسرائیل ضربه ای نظامی به جايگاههای اتمی جمهوری اسلامی ايران را در اوايل سال جاری جدا مد نظر داشت، اما پرزينت بوش به وی گفت از چنين اقدامی حمايت نميکند .

گاردين ميگويد آقای اولمرت در ما مه، هنگامی که پرزيدنت بوش برای شرکت در مراسم شصتمين سال تاسيس اسرائيل به آن کشور سفر کرده بود، امکان حمله ای را با وی درميان گذاشت.

گاردين ديپلمات هائی ارشد را که از آنان نام نمی برد، اما ميگويد برای يک رهبر اروپائی کار ميکنند که با آقای اولمرت پس از ملاقاتش با پرزيدنت بوش ملاقات کرد، منبع اين گزارش معرفی کرده است.

گاردين ميگويد به گفته اين ديپلمات ها پرزيدنت بوش گفت بعيد است که وی تا پايان دوران رياست جمهوری اش نظر خود را در اين باره عوض کند.

يک سخنگوی آقای اولمرت انجام گرفتن صحبت های منعکس در گزارش گاردين را تکذيب کرد. اين سخنگو گفت نخست وزير اسرائيل برنامه های اتمی جمهوری اسلامی ايران را در هر ملاقاتی با رهبران خارجی مطرح ميکند

به باور آمريکا، اسرائيل و بسياری از کشورهای اتحاديه اروپا، جمهوری اسلامی ايران در تلاش ساختن يک بمب اتمی است. تهران ميگويد برنامه اتمی اش صلح آميز و هدف آن صرفا توليد برق است.

آمريکا و اسرائيل رسما ميگويند خواستار چاره ای ديپلماتيک برای حل اختلاف اتمی با جمهوری اسلامی ايران هستند، اما اقدام نظامی را هم منتفی ندانسته اند.

گاردين ميگويد بنظر ميرسد پرزيدنت بوش حمله اسرائيل را بر پايه دو عامل رد کرده است. نخست، وی نگران اقدامات تلافی جويانه جمهوری اسلامی ايران عليه سربازان آمريکائی در عراق و افغانستان و نيز کشتی ها در خليج فارس است. دوم اينکه وی نگران است اسرائيل قادر نباشد فقط با يک حمله، حتی اگر حمله ای بزرگ باشد، تاسيسات اتمی جمهوری اسلامی ايران را از کار بياندازد، و اوضاع ممکن است به جنگی تمام عيار کشيده شود.

اسرائيل سال گذشته يک جايگاه مورد ظن اتمی سوريه را بمباران کرد. سوريه تکذيب ميکند که اين جايگاه برای توليد تسليحات اتمی بود. آژانس بين المللی انرژی اتمی سرگرم تحقيق در باره ماجراست.

هواپيماهای اسرائيل حدود سی سال پيش يک نيروگاه اتمی عراق را نابود کردند.

XS
SM
MD
LG