لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۰۰:۵۹

هندوها برای پس گرفتن زمين يک معبد در کشميرهند با پليس جنگيدند


هندو های معترض بی اعتنا به منع عبور و مرور، امروز، چهارشنبه، با پليس در کشمير تحت کنترل هند جنگيدند.

پليس برای متفرق ساختن معترضين در شهر عموما هندو نشين جامو از گاز اشک آور و باتون استفاده کرد.

معترضين به وسائط نقليه پليس شليک کردند و گزارشها از مجروح شدن دست کم بيست و پنج نفر در زدوخوردها حکايت دارد.

معترضين همچنين در مقابل پاسگاههای پليس جامو، در آخرين روز از تظاهراتی سه روزه که برای تاکيد بر خواست هايشان از دولت در پس دادن زمين به يک معبد هندوها ترتيب داده بود، راه پيمائی کردند.

مقامات در واکنش به تظاهرات گسترده مسلمانان، مجوز انتقال زمين به معبد را، که در ماه ژوئن صادر شده بود، لغو کردند.

تظاهرات اعتراضی هندو ها و مسلمانان در دو ماه گذشته دست کم بيست و هشت کشته و صدها مجروح بجا گذاشته است.

امروز مشاور امنيت ملی هند به شهر اصلی سرينگر رفت تا با مقامات محلی اوضاع امنيتی را ارزيابی کند.

در همين حال امروز خيابانها در شهر عموما مسلمان نشين سرينگر برای دومين روز متوالی آرام بود. رهبران مسلمانان جدائی طلب روز سه شنبه موقتا تظاهرات اعتراضی در دره کشمير را لغو کردند، و به مدارس و کسب کارها فرصت بازگشائی داده شد. اين تظاهرات قرار است روز جمعه ازسر گرفته شود.

کشمير ميان پاکستان و هند تقسيم شده است، و هردو مدعی مالکيت بر آن هستند. اختلاف بر سر کشمير عامل وقوع دو جنگ از سه جنگی است که اين دو کشور رقيب و مسلح به تسليحات اتمی انجام داده اند. جدائی طلبان مسلمان برای استقلال و جدا کردن کشمير از هند ، و ملحق ساختن آن به پاکستان مسلمان نشين می جنگند.

XS
SM
MD
LG