در يکی از شديدترين درگيری های هفته های اخيرميان نيروهای آمريکايی و عراقی با ستيزه گران در بغداد، ۳۸ نفر از شبه نظاميان کشته شدند.
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، نيروهای آمريکايی در اين درگيری از تانکهای جنگی آبرامز برای دفع حمله ستيزه گران استفاده کردند. تصاوير تلويزيونی مخابره شده پس از اين درگيری که شامگاه ديروز (يکشنبه) در شهرک صدر روی داد، خسارات وارده به اتوموبيل ها و مغازه های اطراف محل درگيری را نشان می دهد.
درگيری ميان شبه نظاميان هوادار مقتدا صدر، موسوم به سپاه المهدی، از آن زمان شدت گرفت که مقتدا صدر، روحانی تند روی شيعه، شرايط دولت عراق را برای پايان دادن به پيگردهای سپاه المهدی نپذيرفت.
ديروز يک سخنگوی صدر در نجف شرايط پيشنهادی دولت شيعه مالکی را غير منطقی خواند و نخست وزير عراق را به استفاده از زور به جای ديالوگ برای حل مسئله متهم کرد. مهمترين خواست دولت مالکی از سپاه المهدی که روز جمعه اعلام شد، تحويل سلاحهای سنگين و تسليم همه افراد تحت تعقيب است.
فرماندهان آمريکايی در هفته های اخير مکرراً جمهوری اسلامی ايران را به تجهيزو حمايت از شبه نظاميان هوادار مقتدا صدر متهم کرده اند، و اين در حاليست که روزنامه ساندی تايمز چاپ لندن اخيراً نوشت پنج بريتانيايی گروگان گرفته شده در عراق در سال گذشته، در اختيار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران بوده و در آن کشوربسر می برند.
روزنامه ساندی تايمز می گويد دو منبع مختلف در خاور ميانه و لندن وجود گروگانهای بريتانيايی در ايران را مورد تأئيد قرار داده اند. اين روزنامه می افزايد گروگانهای بريتانيايی در همدان نگهداری می شوند. در گزارش ساندی تايمز آمده است که مقامات بريتانيايی می گويند در حاليکه شايعاتی در مورد نگهداری پنج گروگان بريتانيايی در ايران وجود دارد، اما آنان شواهدی برای اثبات اين ادعا در دست ندارند.
در تحولی جداگانه، موزه ملی عراق از باز گرداندن حدود هفتصد قطعه از اشيای باستانی غارت شده آن کشور در روزهای پس ازسقوط رژيم صدام حسين خبر می دهد. اين اشيا توسط کشور سوريه از قاچاقچيان اشيای عتيقه ضبط و به دولت عراق بازگردانده شدند.
اميره آيدان، سرپرست کميته ميراث باستانی عراق، گفت، «بعضی از اين اشيا به هزاره چهارم قبل از ميلاد مسيح تعلق دارند و جالب اينجاست که بر روی بعضی از آنها هنوز شماره موزه ملی عراق ديده می شود.»
مقامات آمريکايی ماه گذشته اعلام کردند که بر اساس آخرين فهرست اموال، تعداد اشيای عتيقه ربوده شده از موزه های عراق حدود ۱۵۰۰۰ قطعه است که از آن تعداد حدود چهار هزار قطعه به موزه ها بازگردانده شده و در مجموع حدود شش هزار قطعه ترميم شده است.
آمريکا در مورد حفاظت نکردن از موزه عراق در هفته های اول تصرف بغداد، همواره مورد انتقاد بوده زيرا در آن روزها افراد مسلح، هزاران قطعه باستانی و هنری مربوط به عهد حجر و دوران بابليان و آشوريان را به غارت بردند.