وزارت امور خارجه ايالات متحده می گويد، در پی گفتگوی جيمی کارتر، رئيس جمهوری سابق آمريکا، با رهبران حماس، تغييری در سياستهای آمريکا نسبت به اسرائيل ديده نمی شود.
ديروز (دوشنبه) تام کيسی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، با کمرنگ کردن اهميت پيشنهاد کارتر مبنی بر قبول اسرائيل، تحت شرايط مشخصی، به عنوان همسايه از طرف گروه حماس، گفت، «آنچه برای ما روشن است، اينست که در ديدگاه اصلی حماس نسبت به اسرائيل و صلح در منطقه چيزی عوض نشده است. آنها هنوز از تصديق و يا برسميت شناختن اصول گروه چهارگانه که شامل برسميت شناختن اسرائيل، نفی تروريسم و پايبندی به موافقتهای پيشين ميان اسرائيل و فلسطينيان می شود سر باز می زنند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا گفت که، «ما پيشتر، بر اساس سياست طولانی آمريکا، آقای کارتر را از ملاقات با رهبران حماس بر حذر داشتيم.»
دو کشور آمريکا و اسرائيل، که حماس را گروهی تروريستی قلمداد می کنند، ملاقات کارتر با رهبران حماس را مورد انتقاد قرار داده اند، اما کارتر معتقد است که صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان بدون مشارکت گروه حماس غير ممکن است. او اخيراً در سوريه با خالد مشعل، يکی از رهبران تبعيدی گروه حماس، ديدار کرد.
خالد مشعل ديروز در يک کنفرانس خبری در دمشق، پايتخت سوريه، گفت، «ما تشکيل دولتی را براساس مرزهای چهارم ژوئن سال ۱۹۶۷ که پايتخت آن اورشليم بوده و از حاکميت کامل برخوردار باشد می پذيريم، اما موجوديت اسرائيل را به رسميت نمی شناسيم.»
مشعل می گويد در صورتی که اسرائيل به مرزهای ۱۹۶۷ عقب نشينی کند، حماس حاضر است آتش بسی دهساله را بپذيرد. اين پيشنهاد در گفتگو های روزهای جمعه و شنبه کارتر و خالد مشعل در سوريه ارائه شده بود. نکته قابل توجه استفاده از کلمه «هدنا» به معنی آتش بس توسط خالد مشعل بود، که حماس پيشتر از کلمه «تحديه» بمعنای مقطعی آرام استفاده می کرد.
پيشتر کارتر در اورشليم گفته بود که حماس آماده پذيرش اسرائيل به عنوان کشور همسايه فلسطينيان هست. بسياری از تحليلگران سخنان مشعل را يکی از بيانيه های محکم گروه حماس در ارتباط با راه حل دو کشور همجوار می دانند.