پرزيدنت بوش برای مذاکراه با ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه در باره آينده مناسبات دو کشور، وارد روسيه شده است. اين مذاکرات درشرايطی انجام ميگيرد که هر دو به اتمام رساندن دوران رياست جمهوری خود را تدارک می بينند.
مقامات کاخ سفيد که پرزيدنت بوش را در اين سفر همراهی ميکنند ميگويند انتظار ندارند مذاکراتی که در استراحتگاه رئيس جمهوری روسيه در سوچی، شهرک ساحلی دريای سياه انجام خواهد گرفت به توافقی ميان دو کشور در مورد برنامه های آمريکا برای استقرار يک سيستم دفاع موشکی در اروپای مرکزی منجر شود.
دانا پرينو، سخنگوی کاخ سفيد گفت تبادل نظر ها در مسيری درست پيش ميرود اما اقدامات ديگری نيز ضروری است که بايد پس از مذاکرات سوچی انجام گيرد.
روسيه با برنامه های آمريکا برای ايجاد سپر موشکی در اروپا قويا مخالفت کرده است و آن را تهديدی برای امنيت خود ميداند. اما آمريکا ميگويد هدف اين سيستم، که با حمايت رهبران ناتو روبروشد ، محافظت از اروپا در مقابل حمله ای از خاورميانه است.
آقای پوتين همچنين از گسترش ناتو، بخصوص تعميم آن به سوی مرزهای روسيه بشدت انتقاد کرده است. در همين حال، ناتو و روسيه در جريان اجلاس سران ناتو در بخارست يک موافقتامه ترانزيت زمينی امضاء کردند که ارسال محموله های غير قتال نظامی را برای نيروهای ناتو در افغانستان از قلمرو روسيه ممکن می سازد.
پرزيدنت بوش امروز پيش از آنکه راهی روسيه شود، در زاگرب، پايتخت کروواسی دعوت از آن کشور را برای ملحق شدن به ناتو معرف آن دانست که اين کشور اروپای شرقی بر جنگ و سختی فائق آمده و دمکراسی را کاملا پذيرفته است. پرزيدنت بوش که در ميدان سنت مارک زاگرب سخنرانی ميکرد، به مردم کروواسی اطمينان داد که اگر با تهديدی مواجه شوند آمريکا و ناتو به کمکشان می آيند و گفت هيچ کس نمی تواند آزادی را از آنان سلب کند.
کروواسی، همراه با آلبانی، در جريان اجلاس هفته گذشته سران ناتو در بخارست، به الحاق به ناتو دعوت شدند. پرزيدنت بوش از کروواسی و آلبانی برای حمايتشان از عمليات نظامی در افغانستان و عراق قدردانی کرد و گفت اشتياق اين دو کشور به دمکراسی نشان ميدهد که آزادی ارزش آن را دارد که برايش جنگيد.
پرزيدنت بوش ابراز تاسف کرد که مقدونيه، به سبب اختلاف با يونان بر سرنام آن کشور، فعلا نتوانست دعوتنامه پيوستن به ناتو را دريافت کند و گفت به محض آنکه اين اختلاف برطرف شود، دعوت از مقدونيه بايد انجام گيرد.