" استیپه مسیچ" رئس جمهوری کروواسی روز جمعه از پرزیدنت بوش استقبال کرد. رئس جمهوری آمریکا یک روز پس از آن که رهبران ناتو در اجلاسی در بخارست از آن کشور و آلبانی دعوت کردند مذاکرات عضویت در اتحادیه را آغاز کنند، وارد زاگرب شد.
پرزیدنت بوش پایتخت رومانی را در پی ملاقات رهبران با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ترک کرد.
یاپ د هوپ شفر، دبیر کل ناتو مذاکرات را مثبت نامید اما در این باره که پیشرفتی نیز بدست آمده یا نه، توضیحی نداد. پوتین بعدا در یک کنفرانس خبری در بخارست گفت از بحث ها خوشنود است. او تاکید کرد که امکانی برای بازگشت به دوران جنگ سرد وجود ندارد و کشور او از تمایل اخیر آمریکا به توجه به نگرانی های مسکو نسبت به طرح های آمریکا برای استقرار یک سپر دفاعی ضد موشکی در اروپای مرکزی استقبال می کند. اما پوتین بار دیگر از ادامه توسعه ناتو، بویژه هر حرکتی بطرف مرزهای روسیه، انتقاد کرد.
پیشتر در روز جمعه، رهبران ناتو با ویکتور یوشچنکو رئیس جمهوری اوکراین ملاقات کردند و در باره چشم انداز عضویت کشور او در ناتو به بحث پرداختند.
روز پنجشنبه، رهبران ناتو گفتند اوکراین و گرجستان هنوز آماده نیستند روند ورود به اتحادیه را آغاز کنند، اما تاکید کردند که هر دو جمهوری شوروی سابق در مسیر عضویت قرار دارند. یوشچنکو این تحول را رویدادی تاریخی برای کشورش و مردم آن توصیف کرد.
روز جمعه همچنین ناتو و روسیه یک قرارداد ترابری امضا کردند که اجازه می دهد کالاهای غیر نظامی از طریق خاک روسیه برای نیروهای ناتو در افغانستان حمل شود.
در حاشیه اجلاس، رئيس جمهوری ترکمنستان با رئيس جمهوری آمریکا گفت و گو کرد. رسانه های ترکمنستان می گویند پرزیدنت قربانقلی بردی مخامدوف و پرزیدنت بوش روز پنجشنبه در باره آمادگی خود برای تقویت مناسبات و گسترش مشارکت، بویژه در حوزه انرژی، به تبادل نظر پرداختند. رسانه ها بنقل از رئيس جمهوری ترکمنستان می گویند کشور او دارای منابع عظیم انرژی است و متعهد است مسیرهای صادراتی خود را متنوع سازد.
ترکمنستان در دوران رهبری صفر مراد نیازاوف، که بندرت بخارج سفر می کرد، منزوی شد، و بردی مخامدوف، جانشین او، برای نزدیک شدن به جامعه بین المللی تلاش های گسترده و هماهنگی را آغاز کرده است. شرکت رئيس جمهوری ترکمنستان در اجلاس ناتو، نخستین حضور رهبر یک کشور شوروی سابق در چنین جلسه ای بود.