به گزارش يک روزنامه عمده آمريکائی، گوش دادن به مکالمات مقامات نظامی جمهوری اسلامی ايران، مبنای تجزيه و تحليل های اخير اطلاعاتی آمريکا در باره برنامه تسليحات اتمی تهران بوده است.
روزنامه نيويورک تايمز، امروز، پنجشنبه، اظهارات مقامات ارشد و معرفی نشده اطلاعاتی و دولتی آمريکا را نقل ميکند که به متن های پياده شده از اين مکالمات دسترسی پيدا کرده بودند.
اين مقامات بعدا سعی ميکنند اطلاعات حاصل از متن ها را به دقت بررسی و مميزی کنند، که سرانجام به نتيجه گيری آنان در مورد اقدام جمهوری اسلامی ايران به متوقف ساختن برنامه تسليحات اتمی اش در سال ۲۰۰۳ منجر ميشود.
نيويورک تايمز ميگويد پيش از آنکه اين اطلاعات در ارزيابی تشکيلات اطلاعات ملی آمريکا گنجانده شود، که بخش هائی از آن در اين هفته علنی شد، سی آی ای و ديگر سازمانهای اطلاعاتی آمريکا تيمی تشکيل دادند تا ببينند آيا مکالماتی که ضبط شده بود بخشی از يک برنامه جمهوری اسلامی ايران برای اشاعه اکاذيب است يا نه.
نيويورک تايمز ميگويد تحقيقگران به اين نتيجه رسيدند که مکالمات اشاعه اکاذيب نيست. با ايحال دو هفته پيش ، هنگامی که نتيجه گيری خود را در جلسه ای به آگاهی مقامات کاخ سفيد از جمله ديک چينی معاون رياست جمهوری رساندند ، از آنان خواسته شد که دلائل خود را در حمايت از اين نتيجه گيری ارائه دهند.
نيويورک تايمز اظهارات يک مقام شرکت کننده در جلسه را نقل ميکند که گفته است جلسه با سئوال و جواب هائی صريح و قاطع برگزار شد.
آقای چينی جزو منتقدين سرسخت و علنی از جمهوری اسلامی ايران و برنامه ای بوده است که در مورد توليد تسليحات اتمی به تهران نسبت داده ميشد، هر چند که تهران هيچگاه اذعان به داشتن چنين برنامه ای نکرده است.
آقای چينی در عين حال يکی از طرفداران قاطع جنگ عراق بوده است و تا مدتها به اطلاعات غلطی استناد ميکرد که به جنگ در عراق منجر شد.
نيويورک تايمز ميگويد نقايص اطلاعات در مورد عراق بار مسئوليت سی آی ای و ديگرانی را سنگين تر کرد که وظيفه شنود و تجزيه و تحليل مکالمات مقامات جمهوری اسلامی ايران را بر عهده داشتند.
نيويورک تايمز اظهارات مقامات ارشد اطلاعاتی و کاخ سفيد را نقل ميکند که گفته اند تشکيلات اطلاعاتی ميخواستند پيش از آنکه کاخ سفيد را از ارزيابی خود با خبر سازند، راجع به درست بودن اطلاعات کسب شده از مکالمات تا آنجا که امکان دارد مطمئن شوند.