لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۴

رهبران فرانسه، آلمان، و بريتانيا از نياز به اِعمال فشار بر جمهوری اسلامی ايران سخن می گويند


رهبران فرانسه، آلمان، و بريتانيا از نياز به اِعمال فشار بر جمهوری اسلامی ايران سخن می گويند
رهبران فرانسه، آلمان، و بريتانيا از نياز به اِعمال فشار بر جمهوری اسلامی ايران سخن می گويند

رهبران فرانسه، آلمان، و بريتانيا از نياز به اِعمال فشار بر جمهوری اسلامی ايران به منظور وادار کردن آن به دست برداشتن از جاه طلبيهای جنگ افزار های هسته ای سخن می گويند.

درديدارهای جداگانه در آمريکا با پرزيدنت جورج دبليو بوش، نيکولاس سارکوزی، رئيس جمهوری فرانسه، و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، از لزوم مجازاتهای بيشتر عليه جمهوری اسلامی ايران در صورت ادامه چالش آن کشور با خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد در ارتباط با برنامه هسته ای سخن گفته اند. آژانس بين المللی انرژی اتمی و شورای امنيت سازمان ملل متحدبارها از ايران خواسته اند فعاليت غنی سازی اورانيوم را به حال تعليق درآورد. از اورانيوم غنی سازی شده می توان در توليد جنگ افزارهای هسته ای استفاده کرد.

گوردون براون نخست وزير بريتانيا گفته است چنانچه ايران به روياروئی ادامه دهد، بريتانيا «در اعمال مجازاتهای بيشتر و از جمله در زمينه سرمايه گذاری در نفت و گاز و بخش مالی عليه ايران پيشگام خواهد بود.»

آقای براون گفت، «ايران در باره جدی بودن هدفهای ما کمترين ترديدی نداشته باشد.»

ايالات متحد آمريکابر اعمال مجازاتهای بيشتر عليه ايران از سوی شورای امنيت سازمان ملل متحد و نيز فرد فرد کشورها پافشاری می کند. آمريکا در ماه اکتبراقدامهای تازه ای عليه سپاه پاسداران انقلاب و نيروی قدس، و نيز بانکهای دولتی پشتيبان گسترش جنگ افزارهای هسته ای و فعاليتهای تروريستی به عمل آورد.

کاندوليزارايس، وزير امور خارجه آمريکا، می گويد ايالات متحد ه در ارتباط با برنامه هسته ای ايران به مسير ديپلماتيک متعهد است اما «نياز به اين هم هست که اقدامهائی عليه ايران اتخاذ شود» تا آن کشور را به تغيير رفتارش متقاعد سازد. رايس افزود، همزمان آمريکا همراه با فرانسه، آلمان، بريتانيا، چين و روسيه از برنامه مشوقها در صورت تغيير رفتار ايران حمايت می کند.

«ما گفته ايم می توانيم هم به مسائل بازرگانی و هم مسائل سياسی نگاهی بيندازيم. ماحتی فکر اينکه ايران بتواند از انرژی هسته ای در نيروگاه استفاده کند را مردود ندانسته ايم. ما حتی حاضريم در شرايطی معين در چنان برنامه ای مشارکت داشته باشيم. تنها کاری که آنها بايد بکنند دست برداشتن از توليد چرخه سوخت هسته ای، غنی سازی اورانيوم، و بازآمائی است که می تواند به فناوريهائی منجر گردد که به ساخت جنگ افزارها ی هسته ای منتهی خواهد شد.»

پرزيدنت جورج دبليو بوش گفته است موضوع جاه طلبيهای جنگ افزارهای هسته ای جمهوری اسلامی ايران به احتمال زياد هنگامی از راه ديپلماتيک حل خواهد شد که «ايالات متحده آمريکا، آلمان و ساير کشورهادر همکاری با يکديگر پيام محکمی به ايرانيها بفرستند داير بر اينکه جهان آزادبر آن نيست که شما توان توليد جنگ افزارهای هسته ای را پيدا کنيد... به همين سبب ما با يکديگر همکاری خو اهيم کرد.»

XS
SM
MD
LG