رئيس و سخنگوی مجلس نمايندگان آمريکا، نانسی پلوسی، می گويد نسبت به تصويب لايحه دادن عنوان نسل کشی به کشتار ارامنه توسط ترکان عثمانی در اوايل قرن بيستم ترديد دارد.
نماينده کاليفرنيا از حزب دمکراتيک آمريکا در مجلس نمايندگان گفت حالا که تعدادی از نمايندگان حمايت خود را از اين لايحه پس گرفته اند «بايد صبر کرد و ديد» چه اتفاقی خواهد افتاد.
جان مورتا، يکی ديگر از اعضای کميته که در مسايل نظامی از نفوذ زيادی برخوردار است، گفت اگر اين لايحه غير الزام آور به رای گذاشته شود شکست خواهد خورد.
از سوی پرزيدنت بوش و لابی مرتبط با ترکيه فشار زيادی بر قانون گذاران آمده است تا به اين لايحه رای ندهند. آنکارا که در جنگ عليه تروريسم پشتيبانی حياتی از آمريکا به عمل می آورد، به واشنگتن هشدار داده است چنانچه اين لايحه به تصويب برسد ائتلاف با آمريکا در معرض ريسک بزرگی قرار خواهد گرفت.
گروهی از حاميان اين لايحه، از هر دو حزب دمکراتيک و جمهوريخواهان، حضور پرزيدنت بوش در مراسم ديروز (چهارشنبه) تجليل کنگره از دالايی لاما، که عليرغم اعتراضات خشمگين چين صورت گرفت، را در نظر گرفت. اين گروه اعلان داشت چنانچه آمريکا بخواهد رهبری اخلاقی را به دست بگيرد بايد نسل کشی را «هرجا و هر موقع که اتفاق افتاد» مورد شناسايی قرار دهد.
ارمنی ها ترکان عثمانی را متهم کرده اند که بمنظور بيرون راندن ارامنه از شرق ترکيه، در جريان کشتار و تبعيد نظام يافته ای از سال ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳ يک و نيم ميليون از ارامنه را به قتل رسانيدند. ارمنی ها از قوای مهاجم روسی پشتيبانی می کردند که در جنگ جهانی اول با امپراتوری عثمانی می جنگيدند. ترکيه قويا اتهام نسل کشی را انکار می کند. ترکيه ميزان کشتار را غلو آميز خوانده است، و می گويد تعداد زيادی از مردم در اغتشاشات حاصله از فروپاشی امپراتوری عثمانی کشته شدند.