ايالات متحده آمريکا از دولت نظامی برمه خواسته است که فورا سرکوب خشونت آميز تظاهر کنندگان معترض به دولت را متوقف کند.
سخنگوی کاخ سفيد، گوردون جاندرو، امروز (پنجشنبه) گفت دولت برمه نبايد جلوی مردمی که خواستار آزادی شده اند بايستد. او اين سخنان را در پی دومين روز سرکوبهای خونين تظاهرات رانگون، که باعث شد رهبران سراسر جهان آن را محکوم کنند، ايراد کرد.
پارلمان اروپا امروز با تصويب لايحه ای واکنش بيرحمانه دولت برمه به تظاهرات مسالمت آميز مردمی را محکوم کرد و پيشنهاد تحريم های تازه ای را مطرح کرد.
سنگاپور، که اکنون رياست انجمن ملتهای جنوب شرقی آسيا را بر عهده دارد، از دولت نظامی برمه خواست از خود خويشتن داری نشان داده و ابتکار سازمان ملل برای آرام کردن وضع را بپذيرد.
در پی خواسته های مکرر آمريکا، استراليا، و ساير کشورها که از چين خواستند تا از نفوذ خود بر برمه استفاده کند، امروز چين برای اولين بار از دولت نظاميان خواستار خويشتن داری شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چين، جيانگ يو، به خبرنگاران گفت پکن در مورد وضعيت همسايه اش، برمه، بسيار نگران است. وی گفت چين اميدوار است که همه طرف ها در برمه با اوضاع بدرستی برخورد کرده و خويشتن داری کنند.
چين از مناسبات نزديکی با برمه، که سرشار از منابع معدنی است، برخوردار بوده و به ارتش اين کشور اسلحه می فروشد.
معاون رياست پارلمان اروپا، ادوارد مک ميلان-اسکات، به خبرنگاران گفت اگر چين برای توقف خشونتها در برمه کاری نکند، جامعه بين المللی بايد تحريم بازی های المپيک پکن را مورد بررسی قرار دهد.
ديروز (چهارشنبه) شورای امنيت سازمان ملل از دولت نظاميان برمه درخواست کرد در برابر تظاهرکنندگان صلح جو خشونت بکار نبرد و به ابراهيم جمباری Jambari، فرستاده ويژه سازمان ملل، اجازه ديدار بدهد.
ايالات متحده آمريکا اين هفته وضع تحريم های جديدی را بر عليه ژنرال های برمه، حاميان و افراد خانواده شان اعلان نمود.