بنا به گفته دست اندرکاران حرفه ای سینمای ایران، سیاستهای وزارت ارشاد به جهت دولتی کردن نهادهای مستقل این حرفه، ابعاد تازه ای به خود گرفته است. پس از تشکیل مجمع هنرمندان بسیجی از سوی وزرات ارشاد اسلامی، این وزارتخانه در گام بعدی در تلاش است تا با شبیه سازی تشکیلات، اتحادیه تهیه کنندگان فیلم را منحل کند.
اتحادیه تهیه کنندگان سینما که از آغاز روی کار آمدن دولت جدید از دولتی کردن سینما انتقاد کرده بود، هم اینک با یک نهاد دست پخت دولت به نام «فدراسیون تهیه کنندگان وتوزیع کنندگان فیلم» روبرو شده است که در بخش معاونت سینمایی ارشاد اسلامی ساخته شده است.
مرتضی شایسته، تهیه کننده سینما و رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمایی نسبت به روند برخورد معاونت سینمایی وزارت ارشاد و شبیه سازی نهادهایی مثل «فدراسیون تهیه کنندگان سینما» از سوی دولت اعتراض کرده و طی یک گفتگوی رسانه ای خواهان مناظره با محمود اربابی مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد شده است.
مرتضی شایسته گفته است: «ایشان در هرکجا که آمادگی داشته باشند من قبول خواهم کرد تا درباره این قضایا و عملکرد و حرکاتشان در ضعیف کردن بخش خصوصی و ناامن شدن فعالیت در سینمای ایران با ارائه مستندات و مدارک مناظره داشته باشم.»
مدیران اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران زمانی به اعتراض برخاستند که بنا به گفته آنها سیاستهای سینمایی دولت تا آنجا پیش رفته که برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران، خطر دولتی شدن کامل آن می رود.
خبرگزاری های ایران گزارش کرده اند پس از بستنِ خبرگزاری خانه هنرمندان، مسئولان دولتی هم اینک به قصد تصرف نهاد «خانه سینما» و «اتحادیه تهیه کنندگان سینمایی» دورخیز کرده اند. شبیه سازی سازمانی به نام فدراسیون تهیه کنندگان سینما از سوی معاونت سینمایی وزرات ارشاد، برکناری رئیس بنیاد سینمایی فارابی، تلاش برای ممنوعیت جشنواره خصوصی خانه سینما از جمله این اقدامات دولتی می باشند.
عده ای را عقیده بر این است که سیاست فشار بر اهالی سینمای ایران به دوران انتخابات ریاست جمهوری بر می گردد که اکثریت قاطع آنان در مخالفت با انتخاب احمدی نژاد اعلام موضع کرده بودند. عده ای دیگر نیز این فشارها را بخشی از اقدامات گسترده و برنامه ریزی شده دولت برای مقابله با «تهاجم فرهنگی» می دانند.
تهاجم فرهنگی عنوانی ساختگی است که آنان به کل فرهنگ غیردولتی در ایران امروز داده اند. دولت در این برنامه خواهان کنترل کامل بسیج بر ارگانهای هنری و فرهنگی به منظور به مقابله با «تهاجم فرهنگی» است. تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان و توزیع کنندگان فیلم ایران در راستای همین هدف بشمار می آید.