پاکستان تصميم بريتانيا را در مورد اعطای مقام شواليه گری به سلمان رشدی محکوم کرد. قانونگذاران مجلس نمايندگان پاکستان امروز دوشنبه به اتفاق آرا قطعنامه ای را مورد تصويب قرار دادند که اقدام بريتانيا را در اعطای اين مقام به سلمان رشدی اهانت به اسلام توصيف کرده است.
قانونگذاران پاکستان از بريتانيا خواسته اند که اعطای اين مقام به آقای رشدی را پس بگيرد.
رمان آقای رشدی موسوم به "آيه های شيطانی" خشم بسياری از مسلمانان جهان را که اين کتاب را کفرگوئی و توهين به مقدسات دانسته بودند، به دنبال آورد.
تسنيم اسلام سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اظهار داشت اعطای اين مقام به رشدی به منزله بی اعتنائی به احساسات مسلمانان است و به کوشش های مربوط به ايجاد تفاهم ميان اعتقادات جهانيان آسيب وارد می آورد.
خانم اسلام افزود وزارت امور خارجه پاکستان نسبت به تقدير از رشدی، به دولت بريتانيا اعتراض خواهد کرد. با اين حال کميسارعالی بريتانيا در پاکستان امروز دوشنبه از تصميم اعطای مقام شواليه گری به آقای رشدی دفاع کرد و آن را تصميمی از هر جهت شايسته توصيف کرد. اعطای مقام شواليه گری به آقای رشدی به خاطر خدمات وی به ادبيات صورت گرفته است.
در فهرستی از اسامی افراد مورد تقدير که روز شنبه به عنوان بخشی از جشن های مربوط به سالگرد تولد اليزابت ملکه بريتانيا منتشر شد، نام آقای رشدی نيز ديده می شود.
محمد علی حسينی سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز تصميم بريتانيا در مورد اعطای اين مقام به آقای رشدی را اهانت به جهان اسلام توصيف کرد. آقای حسينی ديروز يکشنبه اظهار داشت تجليل از کسی که جزو منفورترين شخصيت ها در جامعه اسلام به شمار می رود، روحيه ضد اسلامی مقامات بلندپايه بريتانيا را ثابت می کند.
سلمان رشدی در سال ۱۹۸۹ به دنبال فتوای آيت الله خمينی که طی آن از مسلمانان خواسته بود او را به علت کتاب اهانت آميز وی درباره اسلام به قتل برسانند، مخفی شد. ايران طبق توافق خود با بريتانيا در سال ۱۹۹۸ ، فتوای اعدام رشدی را غيرقابل اجرا اعلام کرد، اما روحانيون افراطی ايران همچنان خواستار قتل رشدی هستند و می گويند فتوا غيرقابل فسخ است.