رژیم مذهبی ایران به سرکوب فعالان و طرفداران حقوق زنان ادامه می دهد. زینب پیغمبر زاده دانشجوی ۲۳ ساله دانشگاه است، که در مبارزه جمع آوری یک میلیون امضا برای طوماری که به رفتار نابرابر با زنان در قوانین ایران اعتراض می کند، فعالیت دارد.
او اخیرا پس از آن که اعلام کرد خانواده اش قادر به پرداخت وثیقه ای سنگین نیست، به زندان اوین فرستاده شد. دلیل دادگاه انقلاب تهران برای صدور چنین قراری این بود که خانم پیغمبر زاده در تظاهرات مسالمت آمیزی که در ماه مارس در تهران برای اعتراض به وضعیت حقوق زنان برپا شده بود، شرکت داشت.
عملیات سرکوب علیه زنانی که به گونه ای صلحجویانه از تغییر در قوانین تبعیض آمیز ایران طرفداری می کنند، از سال ۲۰۰۶ شدت گرفته است. در ژوئن ۲۰۰۶، ماموران امنیتی طرفداران حقوق زنان را ، که در یک گرد همائی در تهران شرکت کرده بودند، با خشونت مورد ضرب وشتم قرار دادند، و هفتاد نفر را دستگیر کردند. ۱۲ نفر به دادگاه فراخوانده شدند. محاکمه ۵ فعال حقوق زنان در مارس سال جاری به اعتراضی در دادگاه منجر شد.
نیروهای امنیتی خانم پیغمبر زاده را، همراه با سی و دو نفر دیگر ، کتک زدند، زیر ضربات مشت و لگد گرفتند، و دستگیر کردند. محبوبه عباسقلی زاده، روزنامه نگار، و شادی صدر، وکیل حقوق بشر بیش از دو هفته در زندان اوین نگاهداشته شدند.
در آوریل، شش نفر از طرفداران حقوق زنان که در گردهمائی ژوئن ۲۰۰۶ شرکت کرده بودند، به اتهام " اقدام علیه امنیت ملی" به زندان محکوم شدند.
اریکا بارکز – راگلز، مدیر کل وزارت خارجه آمریکا در امور دمکراسی، حقوق بشر و کار گری، می گوید آمریکا در کنار زنان سراسر جهان که می خواهند جوامعی که در آنها به حقوق تمام شهر وندان احترام گذاشته شود بسازند، ایستاده است:
****حقوق زنان، حقوق بشر و حقوق بشر، حقوق زنان است. اگر نیمی از جامعه شما حقوقی نداشته باشد، چگونه تمام جامعه می تواند آزاد باشد؟
مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، می گویدآامریکا می خواهد مردم ایران از همان آزادی هائی که دیگران دارند، برخوردار باشند. این یک حق جهانی است که هر فردی بتواند آزادنه به اظهار نظر بپردازد، قادر باشد در محتوای جامعه ای که آنرا مناسب می بیند، بدون ترس از تلافی جوئی حکومت، زندگی کند. ایران چنین موردی نیست.
مک کورمک می گوید : آمریکا به سخن گفتن در باره چنین مسائلی ادامه خواهد داد.