لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۲

انتشار تصوير چهره نگاری شده دو مظنون در بمبگذاری قطار هند-پاکستان


پليس هندوستان روز سه شنبه طرح چهره دو مظنون به بمبگذاری در قطاری را که از شمال هندوستان رهسپار پاکستان بود منتشر کرد. انفجار اين بمب موجب آتش سوزی در قطار شد.

دو مظنون، که هويت آنها روشن نشده است، روز يکشنبه در دهلي نو سوار قطار شدند، اما بی درنگ با رئيس قطار به بهانه اينکه به قطار عوضی سوار شده اند به جرو بحث پرداختند و سرانجام با موافقت رئيس قطار، که از سرعت قطار کاست، و بيست دقيقه پيش از انفجار بمبهايی که کار گذاشته بودند از قطار بيرون پريدند.

به گفته مقامات، هدف از بمبگذاران ايجاد اختلال در روابط دو کشور هند و پاکستان بوده است. اما در پي وقوع انفجار، رهبران هند و پاکستان گفتند به تلاش خود براي پيشبرد روند صلح ادامه خواهند داد.

امروز اعلام شد که تلفات ناشی از اين حادثه تا روز سه شنبه ۶۸ کشته بوده است.

صبح امروز (سه شنبه)، خورشيد کسوری برای ديدار از هند وارد آن کشور شد، و مقامات گفتند کارگذاری بمبها پيش از ورود آقای کسوری زمانبندی شده است.

در دهلی نو بستگان مسافرانی که دچار سوختگی ناشي از آتش سوزي شده بودند در مقابل بيمارستان "صفدر جانگ" تجمع کردند. مردم کوچه و بازار دهلی نو از تصميم دو دولت دائر بر ادامه گفتگوهای صلح استقبال کردند و ميگفتند پيوندهای دو کشور نبايد تحت تأثير اعمال افراط گرايان قرار بگيرد.

دولت پاکستان بی درنگ حمله را محکوم کرد، و مقامات هند نيز از انتساب فوری حادثه به گروه های خاص خودداری کردند. اين شيوه واکنش نمايانگر آن است که اين حمله تأثيری در تصميم دو دولت برای بهبود روابط نداشته است.

روزنامه "ايندين اکسپرس Indian Express نوشت:" ترور، پاکستان و هندوستان را هدف قرار داده است؛ اما گفتگوها بر ترور چيره خواهد شد." بيشتر مقتولين شهروندان پاکستاني بوده اند، و مان موهان سينگ نخست وزير هندوستان طی يک گفتگوی تلفنی با شوکت عزيز نخست وزير پاکستان، ضمن اعلام انزجار از اين عمل شرم آور، مراتب تسليت خود را به بازماندگان مقتولين اعلام کرد. وی اظهار اطمينان کرد که مرتکبين دستگير خواهند شد.

پرويز مشرف رئيس جمهوري پاکستان نيز گفت اين حمله رهبران دو کشور را در رسيدن به يک صلح پايدار مصمم تر خواهد کرد. ايالات متحده آمريکا، و اتحاديه اروپا نيز حمله را محکوم کردند.

بان کی مون دبير کل سازمان ملل متحد گفت اين عمل زشت به هيچوجه قابل توجيه نيست. تاکنون يک نفر به ظن داشتن ارتباط با اين حمله بازداشت شده است.

خط راه آهن لاهور-دهلی نو در سال ۲۰۰۱ در پی حمله به پارلمان هند فعاليت خود را متوقف کرد. اما از آن زمان تا کنون پيوندهاي اين دو کشور رو به بهبود بوده است، وبه همين جهت سرويس راه آهن مورد بحث در سال ۲۰۰۴ کار خود را از سر گرفت.

خصومت اين دو کشور مسلح به سلاح هسته ای بيشتر بر سر منطقه کشمير است. در اين منطقه عمدتاً مسلمان نشين، که در دامنه هيماليا قرار گرفته است، نزديک به دوازده گروه ستيزه جو فعاليت دارند که از دو دهه پيش براي استقلال منطقه يا پيوستن به کشور اسلامي پاکستان جنگيده اند. اين جنگها نزديک به ۶۸۰۰۰ کشته بجای گذاشته است.

XS
SM
MD
LG