لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۸

پرزيدنت بوش هرگونه گمانه زنی در مورد حمله نظامی آمريکا به ايران را رد کرد


روز گذشته، جورج بوش، رئيس جمهوری آمريکا در مصاحبه ای در تلاش برای فرونشاندن تنشهای ناشی از احتمال حمله نظامی آمريکا به ايران، هرگونه گمانه زنی در اين مورد را رد کرد.

پرزيدنت بوش که در کاخ سفيد باشبکه تلويزيونی "سی اسپن" گفتگو ميکرد ضمن رد حمله نظامی آمريکا به ايران هر گونه اظهار نظر در اين مورد را "جار و جنجال سياسی" ناميد. اين درحالی است که رئيس جمهور تندرو ايران لحن خود را نرمتر کرده و خواستار گفتگو بجای درگيری شده است.

پرزيدنت بوش ضمن تأکيد بر اينکه هنوز فرصت حل اختلافات از راه ديپلماتيک وجود دارد گفت:"همه مسائل بايد از راه ديپلماتيک حل شود، و راه حل نظامی آخرين حربه برای حل اختلافات است. اينک بخش اعظم کشورهای جهان از خطر مسلح شدن ايران به سلاح هسته ای آگاه شده اند و ما در جهت رسيدن به اين هدف از راه ديپلماتيک به ايران فشار وارد ميآوريم."

پرزيدنت در بخش ديگری از اين مصاحبه گفت: "ايرانيها مردم خوب، پاک نهاد و شريفی هستند، اما دولتی دارند که جنگ طلب، جنجالی، متظاهر و خطرناک است. دولتی که همه جهان را به چالش کشيده و ميگويد " ما سلاح هسته ای ميخواهيم." پرزيدنت اضافه کرد ما کماکان به فشار خود بر ايران ادامه ميدهيم و اميدواريم مردم ايران قد علم کنند و به دولتشان بگويند اين کار ارزش ندارد، بگويند منزوی شدن ارزش ندارد."

پرزيدنت بوش در مورد انتقادات اخير اعضای کنگره آمريکا که نسبت به اتهامات دولت بوش راجع به دخالت ايران در عراق ابراز شک و ترديد کرده اند اين گونه نظرات را"سياسی" خواند و از اعضای کنگره خواست برای حل مسأله با او همکاری کنند. پرزيدنت در اين زمينه گفت: "اميدوارم اعضای کنگره، به ويژه جبهه اپوزيسيون وخامت و شدت خطر ايران ِ مسلح به سلاح هسته ای را درک کنند. بنا براين لازم است ما در جهت حل مشکل باهم همکاری کنيم."

در هفته های اخير محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران، که به دادن شعارهای ضد غربی شهرت يافته است، روش ملايمتری در پيش گرفته است. از جمله اين که روز دوشنبه وی گفت اوضاع عراق برای کشورش وخيم است و برای حل اين مشکل بايد از روش گفتگو، و نه کاربرد نيرو، استفاده کرد.

XS
SM
MD
LG