مقامات امنيتی عراق ميگويند در بمبگذاريهای روز چهارشنبه در بغداد دست کم هفت نفر کشته و بيش از بيست نفر زخمی شده اند. يکي از اين بمبگذاريها بر اثر انفجار کاميونی که نزديک يک صرافی پارک شده بود رخ داد. صاحب صرافی گفت راننده اتومبيل به صورت عادی وسيله نقليه خود را پارک کرد و به او به گفت زودی برميگردد. اما بيست دقيقه بعد اتومبيل منفجر شد. شدت انفجار به حدی بود که جسد يکی از مقتولين به کوچه مجاور پرتاب شد؛ و به چندين فروشگاه در آن حوالی خسارت وارد آمد.
در "مقداديه" يک بمبگذار انتحاری تانکر نفتی خود را نزديک پاسگاه بازرسی در يکی از پايگاههای ارتش عراق منفجر کرد که بر اثر آن راننده کشته شد و شش سرباز زخمی شدند.
در رويدادی ديگر، ارتش آمريکا اعلام کرد يک تفنگدار دريايی و دو سرباز آمريکايی که در جريان عمليات رزمی ِ روز سه شنبه در ايالت الانبار زخمی شده بودند در گذشتند. ايالت الانبار ، که در غرب بغداد قرار دارد سنگر شورشيان اهل سنت در عراق است.
روز سه شنبه نيز نزديک به پنجاه نفر عراقی، که بيشتر آنها زائران شيعه بودند، در مراسم عاشورا کشته شدند.
در همين حال، اعضای يکی از کميسيونهای سنای آمريکا برای تعيين دامنه و حيطه قدرت قانونی کنگره در متوقف کردن اعزام نيروهای اضافی به عراق به بحث نشسته اند. روز سه شنبه شماری چند از کارشناسان حقوقی در کميته قضايی سنا حضور يافتند و اظهار نظر کردند که کنگره برای محدود کردن اختيارات رئيس جمهور در اعزام نيرو به خارج از کشور از قدرت قانونی برخوردار است.
سناتور جمهوريخواه آرلن اسپکترArlen از ايالت پنسيلوانيا اظهارات پرزيدنت بوش را دائر براينکه وی در مورد سياستهای عراق "تصميم گيرنده " است به چالش کشيد، و گفت "مسؤليت اخذ تصميم يک مسؤليت مشترک است."
سناتور راس فينگلد Russ Feingold ، که دموکرات است، نيز گفت لايحه ای را پيشنهاد خواهد کرد که به تأمين هر نوع اعتبارات مالي برای اعزام نيرو به عراق پس از شش ماه پايان داده شود.
در تحولی ديگر، سناتور دموکرات "باراک اوباما" از ايالت ايلينوی روز سه شنبه لايحه ای به سنا تسليم کرد که به موجب آن خروج نيروهای آمريکا از عراق از ماه مه سال جاری آغاز و تا سی و يکم مارس ۲۰۰۸ کار به اتمام خواهد رسيد. دموکراتها بطور کلی با طرح پرزيدنت بوش براي اعزام هزاران سرباز ديگر به عراق مخالف هستند.
هفته پيش کميته روابط خارجی سنای آمريکا قطعنامه ای را در رد طرح پرزيدنت بوش تصويب و اعلام کرد که اين طرح با منافع ملی آمريکا سازگار نيست. قرار است هفته آينده اين لايحه در جلسه علنی سنا مطرح شود.
همچنين روز سه شنبه، نانسی پلوسی ، رئيس مجلس نمايندگان و هری ريد رهبر اکثريت سنا توافق کردند که از پرزيدنت بوش بخواهند يک گروه مشورتی از هر دو حزب برای مسأله عراق تشکيل شود.