لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۳

دانشجويان دانشگاه اميرکبير در سخنرانی احمدی نژاد اخلال کردند


جمعی از دانشجويان دانشگاه صنعتی اميرکبير امروز دوشنبه در جريان سخنرانی محمود احمدی نژاد شعار دادند و با پرتاب ترقه کوشيدند او را از ادامه سخنرانی بازدارند. گزارش خبرنامه انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه اميرکبير حاکی است که احمدي‌نژاد در واکنش به انفجار ترقه گفت: « توپ، تانک، مسلسل، ديگر اثر ندارد.» و در مقابل دانشجويان شعار دادند «محمود احمدي‌‌نژاد، عامل تبعيض و فساد!» «دروغگو! برو بيرون!»

دانشجويان عضو انجمن اسلامی دانشگاه اميرکبير و هواداران آنها که خبرگزاري‌ها شمار آنها را ده ها تن ذکر کرده‌اند، عکس‌های رئيس جمهوری اسلامی را وارونه در دست گرفتند و يکی از عکس‌های او را آتش زدند.

اعتراض‌کنندگان آقای احمدي‌نژاد را به ديکتاتوری متهم کردند. اما بنا به گزارش رسانه‌های رسمي، آقای احمدي‌نژاد عليرغم تظاهرات وسروصدای دانشجويان به سخنرانی خود ادامه داد.

خبرگزاری دولتی ايسنا نوشت پيش از آغاز سخنرانی رئيس جمهوری اسلامي، جمعی از دانشجويان دانشگاه اميرکبير با شعار «رهائي، رهائي، استعفا، استعفا» خواهان استعفای رئيس دانشگاه شدند و آنگاه با دادن شعارهای «مرگ بر ديکتاتور» آقای احمدي‌نژاد را به سکوت دعوت کردند.

جمعی ديگر از دانشجويان حاضر در جلسه، که خبرنامه دانشجوئی دانشگاه اميرکبير آنها را اعضای «بسيج دانشجوئي» معرفی کرد، شعار مي‌دادند «منافق حيا کن، دانشگاه را رها کن!»

دانشجويان همچنين عليه فرمانده بسيج دانشجوئی دانشگاه، که خبرگزاری ايسنا وی را «موسوي» معرفی کرده است، شعار دادند. ولی او خواهان اخراج دانشجويان معترض که شعار «برو گمشو» سر داده بودند، از دانشگاه شد و گفت مملکت را ما داريم مي‌سازيم. موسوی گفت عده‌ای كه اغتشاش مي‌كنند دانشجويانی هستند كه خط شان را علی افشاری از آمريكا به آنها مي‌دهد.

در پی آغاز سخنرانی احمدی نژاد، شعارها ادامه يافت و برخی از اين شعارها، به نوشته خبرگزاری ايسنا، متضمن توهين به رئيس جمهوری اسلامی بود. «عدالت، آزادي، حق مسلم ماست،» «مرگ بر ديکتاتور» و «توپ، تانک، بسيجی ديگر اثر ندارد» از جمله شعارهای تظاهرکنندگان مخالف بود، در حاليکه بسيجيان شعار مي‌دادند «احمدي، احمدي، حمايتت مي‌کنيم،» «مرگ براسرائيل!» «انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست.»

ايسنا نوشت يک لنگه کفش به سمت سن پرتاب شد. براساس ازدحام دانشجويان يکی از دوربين‌های فيلمبرداری سازمان راديوتلويزيون جمهوری اسلامی به زمين افتاد وشکست.

ايسنا نوشت دانشجويان در شعارهای خود به احمدی نژاد مي‌گفتند: «آمريکا را رها کن! فکری به حال ما کن!» و تهديد مي‌کردند: «مي‌کشم، مي‌کشم، آنکه برادرم کشت!» و همچنين از او مي‌خواستند که «سئوال ها را جواب بده!»

احمدی نژاد که متوجه شد يکی از حاضران عکس او را به آتش کشيد، گفت: اين افتخار من است که در راه تعالی کشورم بسوزم.»

دانشجويان با در دست داشتن عکس های همدرسي‌های زندانی خود خواهان آزادی فعالان سياسی دانشجوئی از زندان‌های جمهوری اسلامی شدند.

بنا به گزارش خبرنامه دانشگاه اميرکبير که نسخه‌ای از آن به صدای آمريکا ارسال شده است، محمود احمدی نژاد درميان تدابير شديد امنيتی و با حضور پر تعداد بسيج مناطق تهران و دانشجويان دانشگاه امام حسين و امام صادق در دانشگاه اميرکبير حاضر شده بود با شعارهای دانشجويان عصبانی مواجه شد.

خبرنامه حاکی است که بسيجي‌هائی که برای کنترل برنامه از مناطق بسيج شهری تهران در دانشگاه حاضر شده بودند، در حضور رئيس جمهوری اسلامی به ضرب و شتم دانشجويان پرداختند، به طوريکه بنا به نوشته خبرنامه دو نفر به بيمارستان منتقل شدند و يک فعال انجمن اسلامی دانشگاه اميرکبير حال به نام «دکتر متين مشکين» که مورد ضرف و شتم قرار گرفت، رضايتخبش توصيف شده است.

دانشجويان سخنان احمدي‌نژاد در باره مبارزه ضدديکتاتوری دانشگاه را فراکنی توصيف کردند. آقای احمدی نژاد خطاب به دانشجويان ناراضی گفت: عده‌ای گفتند كه خفقان به وجود آمده است ولی شما مي‌بينيد كه در اين محيط همه توانستند صحبت‌های خود را بيان كنند.»

رئيس جمهوری اسلامی گفت «در اين مملكت افراد، رسانه‌ها و مطبوعات حرف‌های خود را مي‌زنند. هر چه مي‌خواهند مي‌گويند، با آزادی در اين مملكت راه مي‌روند و بعد هم مي‌گويند آزادی نيست و خفقان است!»

خبرنامه دانشجويان دانشگاه اميرکبير حاکی است که رئيس جمهوری اسلامی از دادن پاسخ به سئوال‌های صنفی و سياسی دانشجويان امتناع کرد و به جای آن ترجيح داد به دفاع از ترديد خود در کشتار يهوديان توسط آلمان نازی بپردازد و از فعاليت‌های هسته ای و اقتصادی دولت خود دفاع کند.

در مصاحبه با خبرگزاری ايسنا، علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی تشکل سياسی جبهه مشارکت ايران اسلامی و نماينده سابق مجلس، گفت: سياست‌های انقباضی دولت در دانشگاه‌ها، مسبب اصلی بروز چنين حوادثی است و بروز آنها بايد دولتمردان را به صرافت تجديدنظر در سياست‌های گذشته و حال خود بياندازد.

علی عباس‌پور تهراني، رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شورای اسلامي، به خبرگزاری ايسنا گفت اينکه در دانشگاه حرمت‌شکنی شود، قابل قبول نيست. وی گفت قطعا عملکرد دولت قابل نقد است و ممکن است همه نسبت به آن انتقاد داشته باشند و خيلي‌‌ها هم بعضی قسمت های آن را مي‌پسندند، ولی بايد واقع‌بينانه عملکرد را مورد بررسی قرار داد.»

XS
SM
MD
LG