يک گروه سرشناس مدافع حقوق بشر از جامعه بين المللی خواستار ادامه کمک به کره شمالی، به رغم ادعای آن کشور در مورد انجام يک آزمايش اتمی شده است. Human Rights Watch ، که مقرّ آن در نيويورک است امروز از کمک دهندگان خواست ميان دولت کره شمالی و مردم آن تفاوت بگذارند. Human Rights Watch ميگويد تعليق کمک های غذائی صرفا به مردم کره شمالی لطمه ميزند.
کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرد نخستين بمب اتمی خود را آزمايش کرده است، و کره جنوبی در واکنش به اين اعلاميه، از تجديد نظر در سياست و رفتار خود نسبت به کره شمالی خبر داد.
کره جنوبی منبع قابل اعتمادی برای کمک به کره شمالی بوده است، که فقير محسوب ميشود . اما پس از اعلاميه روز دوشنبه، کره جنوبی ارسال مايحتاج عمومی برای کمک به همسايه خود در تلاش برای ترميم آسيب های ناشی از سيل های ويرانگر را متوقف ساخته است. کره جنوبی در ژوئيه گذشته نيز که کره شمالی انجام يک آزمايش موشکی را اعلام کرد بعضی ديگر از کمک های خود را به شمال قطع کرده بود.
برنامه غذائی سازمان ملل متحد ماه گذشته ابراز نگرانی کرد که اگر برای ادامه عمليات کمک رسانی به کره شمالی اعانه دريافت نکند، کره شمالی ممکن است با گرسنگی مواجه شود. کره شمالی در دهه نود با قحطی شديدی روبرو شد که دو ميليون نفر تلفات آن بود. کارشناسان از سقوط و اضمحلال شوروی، بزرگترين کمک دهنده به کره شمالی، مجموعه ای از بلايای طبيعی و روش های عقب افتاده کشاورزی، به عنوان مهمترين عوامل موثر در آن تلفات ياد کردند.