لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۸

قدرت های عمده جهان از جمله روسيه و چين در تقبيح بی اعتنائی تهران به خواست های شورای امنيت به آمريکا پيوستند


قدرت های عمده جهان، از جمله روسيه، چين و اتحاديه اروپا در تقبِح برنامه اتمی ايران، به فاصله يک روز پس از آنکه تهران اعلام کرد برغم دستور شورای امنيت برای متوقف ساختن تمامی فعاليت های اتمی، موفق به غنی سازی اورانيوم تا سطحی قابل استفاده در نيروگاهای برق اتمی شده است، به آمريکا پيوسته اند.

روسيه و آلمان اقدام ايران را گامی در مسير غلط خواندند و فرانسه از ايران خواست فعاليت های خطرناک خود را متوقف کند.

خبرگزاری روسی ايتار تاس، امروز، چهارشنبه، اظهارات ميخائيل کامنين سخنگوی وزارت امورخارجه روسيه را نقل کرد که گفته است ايران بايد تمامی فعاليت های غنی سازی اورانيوم، از جمله فعاليت های تحقيقاتی را متوقف کند.

چين اقدام ايران در غنی سازی اورانيوم را عملی مغاير با خواست های جامعه بين المللی توصيف کرد.

آمريکا ديروز مجددا به ايران توصيه کرده بود با متوقف ساختن فعاليت های اتمی خود به خواست های جامعه بين المللی عمل کند.

کاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريکا اعلاميه تهران را گامی توصيف کرد که موجب انزوای بيشتر ايران از جامعه بين المللی خواهد شد.

خانم رايس گفت اعلاميه تهران ايجاب ميکند که شورای امنيت در جلسه ای که آخر اين ماه برای رسيدگی به مسئله تشکيل ميدهد تصميماتی قاطع تر اتخاذ کند. خانم رايس افزود آمريکا در پی حل مسئله از طريق ديپلوماتيک است و اعتقاد دارد که سياستی قاطع و هماهنگ تهران را وادار به رعايت خواست های جامعه جهانی خواهد کرد.

ايران روز سه شنبه، در ميانه فرصت سی روزه ای که شورای امنيت برای توقف تمامی فعاليت های اتمی تهران در نظر گرفته بود اعلام کرد که بمنظور تامين سوخت نيروگاههای برق اتمی راه توليد اورانيوم در مقياس صنعتی را در پيش گرفته است .

معاون امور اتمی ايران نيز ميگويد تهران در نظر دارد برنامه غنی سازی اورانيوم را به مقياسی بالا برساند و در غايت از پنجاه و چهار هزار سانتريفيوژ برای توليد سوخت مورد نياز يک رآکتور اصلی استفاده کند.

اظهارات امروز محمد سعيدی با نشانه های حاکی از يک زنگ خطر بين المللی همراه بود که از اعلام ديروز تهران در باره بکار گرفتن صدو شصت و چهار سانتريفيوژ برای غنی سازی اورانيوم در سطحی قابل استفاده در نيروگاههای برق اتمی ناشی شده است.

آقای سعيدی گفت تهران در نظر دارد تا فروردين آينده سه هزار سانتريفيوژ را در نطنز نصب کند. وی گفت در غايت با استفاده از پنجاه و چهار هزار سانتريفيوژ، سوخت کافی برای يک رآکتور هزار مگاواتی فراهم خواهد شد.

در همين حال شيمون پرز سياستمدار با سابقه اسرائيلی گفت ادعای تهران در مورد موفقيت در غنی سازی اورانيوم نگران گننده و مايوس کننده است، اما برای حل و فصل بن بست جاری ديپلوماسی را بهترين چاره ميداند.

محمد البرادعی رئيس آژانس بين المللی انرژی اتمی قرار است در باره منازعه اتمی ايران و غرب، که اصولا ناشی از اين اعتقاد است که ايران پنهانی برای توليد تسليحات اتمی تلاش ميکند، در تهران تبادل نظر کند.

آقای البرادعی بايد آخر اين ماه گزارش خود را به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارائه دهد.

کارشناسان ميگوينداگر ادعاهای تهران در مورد دست يافتن به يک پيشرفت عمده فنی در کار غنی سازی اورانيوم درست باشد،ايران تا وقتی که قادر شود کلاهکی اتمی توليد کند راه درازی در پيش دارد. با اينحال کارشناسان ميگويند ادعای اين هفته تهران ممکن است شورای امنيت سازمان ملل متحد را ترغيب کند که عليه تهران زودتر از آنچه که انتظار ميرفت تحريم های تنبيهی و يا تصميماتی شديد تر اتخاذ کند.

XS
SM
MD
LG