لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۶

گفتار روز: نا آرامی در نپا ل


در نپال، صد ها تن از رهبران اوپوزيسيون، و فعالان مدافع دموکراسی دستگير شده اند. تظاهر کنندگان، در شمار معترضينی هستند که در راهپيماهيهای ممنوعه عليه رژيم پادشاهی شرکت کرده بودند.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد دولت ايالات متحده آمريکا از دولت نپال می خواهد دستگير شدگان، و اصولا ،همه بازداشت شدگان ديگر را آزاد کند. سخنگو می گويد:« ما، ممنوعيت های اجتماعات عمومی را از طرف دولت نپال، و نيز بازداشت اوپوزيسيون را محکوم می کنيم. ما دستگيری فعالان احزاب سياسی را محکوم می کنيم و مراتب نگرانی شديد خود را در باره محدوديتهای جاری دولت در مورد آزاديهای مدنی و حقوق انسانی که به نا آراميهای بزرگی در نپال انجاميده است اعلام ميداريم. دستگيری و آزار طرفداران دموکراسی، حقوق حقه و اساسی فعالان مدافع دموکراسی را نقض می کند.»

در ماه فوريه سال ۲۰۰۵، شاه گيانندره، وضعيت فوق العاده در کشور اعلام کرد و کابينه و پارلمان را منحل ساخت. وضعيت فوق العاده در ماه آوريل سال ۲۰۰۵ از ميان برداشته شد، اما پادشاه کنترل خود را کماکان حفظ کرد.

مخالفان سياسی به دستگيری در آمدند... رسانه های خبری، تحت فشار قرار گرفتند... و آزاديهای مدنی موقتا متوقف شدند.

پادشاه نپال می گويد، علت اقدامات فوق العاده او، نشان دادن واکنش در قبال شورشهای روز افزون مائوئيستها است.

در ماه فوريه گذشته، برای نخستين بار پس از تسلط پادشاه بر ارکان حکومت، انتخابات محلی برگزار شد، اما ۷حزب عمده سياسی نپال، انتخابات را تحريم کردند و در نتيجه، گروه قليلی در انتخابلت شرکت جستند و... برای پر کردن نيمی از ۴ هزار و ۱۰۰ کرسی شوراهای شهر و شهرداريها، هيچکس خود را کانديدا نکرد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد، تنها راه موثر بازگرداندن نپال به دموکراسی و حل مساله شورشها، برقراری « ديالوگ» بين نيروهای قانون اساسی، پادشاه، و احزاب مخالف سياسی است.

سخنگو می گويد، بديهی است، در جوی که آزاديهای اجتماعات و آزادی بيان پايمال می گردد، برقراری يک چنين مفاهمه ای، ممکن نخواهد بود.

XS
SM
MD
LG