لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۲

جايزه صلح نوبل مشترکا به آژانس بين المللی انرژی اتمی، و رئيس آن، محمد البرادعی داده شد


جايزه امسال صلح نوبل به آژانس بين المللی انرژی اتمی، و رئيس آن، محمد البرادعی تعلق گرفته است.

کميته نروژی نوبل اين خبر را امروز، جمعه، در اسلو اعلام کرد.

کميته ميگويد آژانس بين المللی انرژی اتمی، و آقای البرادعی، جايزه را بطور مساوی برای تلاش هايشان در جلوگيری از استفاده از انرژی اتمی برای مقاصد نظامی، و اطمينان از ايمنی انرژی اتمی در مواردی که برای مقاصدی صلح آميز مورد استفاده قرار ميگيرد، برده اند.

مليسا فلمينگ، سخنگوی آژانس بين المللی انرژی اتمی در مقرّ آن در وين گفت آژانس از بردن جايزه خوشحال و بسيار مفتخر است.

چند رهبر و ديپلومات بين المللی ، از جمله کوفی عنان دبيرکل سازمان ملل متحد، آژانس بين المللی انرژی اتمی و آقای البرادعی را برای بردن جايزه، و تلاش های جاری برای امن ساختن جهان، ستودند.

ارزش پولی جايزه معتبر و مشهور صلح نوبل يک ميليون و سيصد هزار دلار است.

آقای البرادعی گفت اين جايزه حامل پيامی قاطع و حاکی از اهميت نقش آزانس تحت رهبری اوست.

اين ديپلومات سابق مصری، از سال ۱۹۹۷ آژانس بين المللی انرژی اتمی را رهبری ميکند.

وی در سالهای اخير در پی حل و فصل مسائلی نظير برنامه های اتمی کره شمالی و ايران بوده است .

آقای البرادعی در جريان وقايع منجر به جنگ تحت رهبری آمريکا در عراق برای تکميل بازرسی های بين المللی از برنامه اتمی آن کشور خواستار وقت اضافی شد، اما توفيق پيدا نکرد و موضوعی که اتخاذ کرده بود با موضع واشنگتن مغايرت داشت.

آقای البرادعی، چهل سال پیش کار خود را در سِمَت ِ دیپلمات در کشور خود مصر آغاز کرد. البرادعی پس از دریافت درجه لیسانس حقوق از دانشگاه قاهره در وزارت امور خارجه مصر استخدام و به عنوان نماینده مصر در سازمان ملل برگزیده شد.

در سال ۱۹۷۴ دکترای خود را در رشته حقوق بین الملل از دانشگاه نیویورک دریافت کرد و درعین حال به مدت چند سال در آن دانشگاه به تدریس اشتغال داشت. آقای البرادعی در سال ۱۹۸۴ به سازمان بین المللی انرژی اتمی ملحق شد و به سرعت نردبان ترقی را در آن سازمان پیمود تا اینکه در سال ۱۹۹۷ به مقام ریاست آن سازمان رسید.

در سالهای اخیر کار آقای البرادعی ۶۳ ساله او را به کشورهایی همچون کره شمالی،ایران، لیبی و عراق که در گیر سیاستهای داغ و جنجال برانگیزی بوده اند کشانده است.

XS
SM
MD
LG