آلمان اعلام کرد که همه فعالیتهای گروه حزب الله لبنان، که تحت حمایت رژیم ایران است، را در خاک خود ممنوع کرده و این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد.
به گزارش رویترز، وزیر کشور آلمان روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر گفت که پلیس این کشور بامداد امروز در چهار شهر به مساجد حزبالله حمله کرده است. مقامات امنیتی آلمان بر این باورند که حدود ۱۰۵۰ نفر در این کشور عضو گروه افراطی حزب الله هستند.
واکنش اسرائيل
در واکنش به این اقدام، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل اقدام آلمان را ستایش کرد و از کشورهای دیگر نیز خواست مثل آلمان، حزب الله را نهادی تروریستی بدانند. او گفت کشورهای حامی صلح نباید به طور مستقیم یا غیر مستقیم از گروه های تروریستی به هر شکلی حمایت کنند و باید آنها را اخراج کنند.
اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائيل نیز گفت اقدام آلمان را تحسین می کند. او در توئیتی گفت که با همتای آلمانی خود صحبت کرده است، و او وعده داده که کمک خواهد کرد. آقای کاتز ضمن تشکر از وزیر خارجه آلمان، از دیگر کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا خواست همان اقدام آلمان در مورد حزب الله را انجام دهند. او گفت حزب الله یک سازمان تروریستی است و باید مانند یک سازمان تروریستی با آن رفتار شود.
واکنش عربستان
عربستان سعودی که رقیب منطقه ای ایران به شمار می رود نیز از اقدام آلمان در تروریست شناختن حزب الله لبنان استقبال کرد. وزارت امورخارجه عربستان با صدور بیانیه ای گفت این گام مهمی در چارچوب تلاش های مبارزه با تروریسم در سطح ملی و بین المللی است. وزارت خارجه عربستان میگوید که باید گامهای مشابه دیگری برای «حفظ ثبات و امنیت بین المللی» برداشته شود.
واکنش بحرین
وزارت خارجه بحرین نیز روز پنجشنبه در بیانیه ای از اقدام آلمان در تروریست شناختن گروه حزب الله لبنان استقبال کرد.
واکنش کارشناسان
مایک دوران، پژوهشگر ارشد موسسه هادسن در واشنگتن، نیز با انتشار توییتهایی حزب الله لبنان را معادل ایران دانست و گفت اقدام آلمان گام عمده ای است و سزاوار است از آن ستایش بسیار شود اما «کار بیشتری باید صورت بگیرد.»
در بخشی از توییتهای او آمده است که حزب الله شاخه لبنانی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است و بر مهمترین واحد کماندویی، مرکز آموزشی، قطب پشتیبانی، پایگاه های خارجی، پروپاگاندا، و شبکه جنایتکار ارتش جهانی که قاسم سلیمانی ایجاد کرد، نظارت دارد.
ولید فارس نیز که از جمله به عنوان کارشناس مسائل امنیت ملی و سیاست خارجی در شبکه «فاکس نیوز» حاضر می شود، اقدام آلمان در ترویست شناختن کلیت حزب الله را حرکتی دانست که موجب می شود استراتژی ناتو و آمریکا در مبارزه با تروریسم به طور استراتژیک نزدیک به هم شود.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی، به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.
رویترز نوشت که پیش از این اسرائیل و ایالات متحده از آلمان خواسته بودند تا فعالیت حزب الله لبنان را در آن کشور ممنوع کند.
گروه حزبالله لبنان که در سال ۱۹۸۲ میلادی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد، قبلا از سوی دولت ایالات متحده به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده و در فهرست تحریمهای ضد تروریسم واشنگتن قرار گرفته بود.
«حزب الله» تنها گروهی است که پس از جنگ داخلی در لبنان خلع سلاح نشده است و در سیاست آن کشور نقشی تعیین کننده ایفا می کند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی گروه های تروریستی است.