لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۰۰:۵۵

زنده 🔴 گزارش‌ها از اعزام هزاران نیروی ویژه آمریکایی به خاورمیانه؛ پرزیدنت ترامپ: حکومت ایران مشتاق توافق است

بحرین و فرانسه به طور جداگانه دو پیش‌نویس قطعنامه برای بازگشایی تنگه هرمز به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردند که پیش‌نویس بحرین بر استفاده از «تمامی تدابیر لازم» برای امنیت دریانوردی در تنگه هرمز تمرکز دارد.

تازه‌ترین تحولات

۱۱:۱۶ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

مواضع نظامی جمهوری اسلامی در شیراز هدف قرار گرفت

در ادامه حملات مشترک ارتش‌ ایالات متحده و اسرائیل در ایران، صبح امروز سه‌شنبه ۲۶ اسفند، مواضع نظامی جمهوری اسلامی در شیراز هدف قرار گرفت و این حملات همچنان ادامه دارد.

شهروندان از شنیده شدن صدای چندین انفجار در نقاط مختلف استان فارس و اطراف شهر شیراز، از جمله جاده فاز دوی شهر جدید صدرا، مرودشت و مناطقی حوالی جاده بیضا – شیراز، خبر می‌دهند.

پایگاه‌های نظامی و زاغه‌های مهمات در شیراز، بیضا و مرودشت از جمله اهداف اصلی بوده است.

بامداد سه‌شنبه ۲۶ اسفند، چندین بار مناطق نظامی مختلفی در کشور از خرمشهر تا بندرانزلی، و از جمله شیراز هدف قرار گرفته بود.

۱۱:۰۹ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

ادامه تهدید شهروندان در آستانه مراسم ملی چهارشنبه سوری

ارسال تهدیدات پیامکی به شهروندان از سوی نهادهای اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی در آستانه چهارشنبه‌سوری ادامه دارد.

روز دوشنبه ۲۵ اسفند، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان پیامک تهدیدآمیز دیگری را برای مردم ارسال کرده است.

در این پیام‌ها تأکید شده که برگزاری آیین‌های چهارشنبه‌سوری می‌تواند با مجازات‌هایی مانند «حبس و شلاق» همراه باشد.

پیش از این دادگستری استان تهران نیز روشن کردن آتش و ترقه بازی در چهارشنبه آخرسال را ممنوع اعلام کرده بود. مقام‌های قضایی تهدید کرده‌اند که «متهمان دستگیر شده به واسطه جرائم مرتبط با چهارشنبه آخر سال، حداقل تا پایان خردادماه سال آینده در بازداشت موقت بوده و آزاد نخواهند شد.»

۱۰:۵۸ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

لوفت‌هانزا: جنگ، سلطه شرکت‌های هواپیمایی خلیج فارس بر آسیا را کاهش می‌دهد

شرکت هواپیمایی آلمانی لوفت‌هانزا اعلام کرد که انتظار دارد سلطه شرکت‌های هواپیمایی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس مانند امارات و قطر ایرویز بر مسیرهای آسیایی، به دلیل جنگ علیه جمهوری اسلامی تضعیف شود.

چند هواپیمای متوقف مانده در فرودگاه بین‌المللی دوبی در نخستین روزهای پس از جنگ
چند هواپیمای متوقف مانده در فرودگاه بین‌المللی دوبی در نخستین روزهای پس از جنگ

کارستن اشپور، مدیرعامل لوفت‌هانزا، این احتمال را در مصاحبه‌ای که سه‌شنبه در مجله اقتصادی «منیجر ماگازین» منتشر شد، مطرح کرد.

او گفت: «قطب‌های اصلی شرکت‌های هواپیمایی خلیج فارس در منطقه‌ای قرار دارند که اکنون به‌وضوح در معرض ریسک‌های جدید است. این موضوع برای آینده حمل‌ونقل هوایی جهانی چه معنایی خواهد داشت، هنوز مشخص نیست.»

حملات آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی باعث لغو ده‌ها هزار پرواز، تغییر مسیرها و جابه‌جایی برنامه‌های پروازی در سراسر جهان شده و بخش زیادی از حریم هوایی خاورمیانه از جمله قطر را به دلیل تهدید موشک‌ها و پهپادها بسته است.

این وضعیت صنعت هوانوردی را به بدترین بحران خود از زمان همه‌گیری کرونا فرو برده است، چرا که فرودگاه بین‌المللی دبی که شلوغ‌ترین قطب مسافری خاورمیانه است، و دیگر فرودگاه‌های منطقه، نقاط ترانزیتی حیاتی برای سفرهای طولانی محسوب می‌شوند.

۱۰:۲۴ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

دو فوتبالیست زن پناهنده ایرانی در تمرینات یک باشگاه استرالیا حاضر شدند

باشگاه فوتبال بریزبن رور استرالیا از حضور فاطمه پسندیده و عاطفه رمضانی‌زاده، دو عضو تیم ملی فوتبال زنان ایران که به استرالیا پناهنده شده‌اند، در تمرینات این تیم باشگاهی خبر داد.

کاز پاتافتا، مدیرعامل باشگاه بریزبن رور، دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس با خوش‌آمدگویی به این دو بازیکن نوشت: «امروز، باشگاه بریزبن رور به‌طور رسمی از فاطمه پسندیده و عاطفه رمضانی‌زاده در تمرینات خود استقبال کرد تا در تمرینات تیم زنان لیگ A ما شرکت کنند.»

او افزود که در حالی که این دو بازیکن «مراحل بعدی مسیر خود را طی می‌کنند»، باشگاه بریزبن رور «همچنان متعهد است که محیطی حمایتی برایشان فراهم کند».

پاتافتا توضیحات بیشتری درباره پیوستن احتمالی پسندیده و رمضانی‌زاده به این تیم ارائه نکرد.

۱۰:۱۴ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

روایت شهروندان از حملات بامداد سه‌شنبه در تهران

بر اساس گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، از جمله آنچه در کانال «وحید آنلاین» بازتاب یافته، حاکی از شنیده شدن صدای چندین انفجار در بامداد سه‌شنبه ۲۶ اسفند در تهران و برخی شهرهای دیگر است.

به گفته شهروندان، این صداها از حوالی ساعت ۵ صبح به وقت تهران آغاز شده و در بازه‌ای کوتاه در نقاط مختلف شنیده شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، ساکنان مناطق مختلف تهران از جمله شرق، غرب، مرکز و شمال شرق شهر از وقوع انفجارها خبر داده‌اند. مناطقی مانند نارمک، پیروزی، سبلان، حکیمیه، ستارخان، صادقیه، شهرک بهشتی و محدوده‌های مرکزی از جمله نقاطی هستند که شهروندان در آن‌ها از شنیده شدن صداهای مهیب گزارش داده‌اند.

۰۹:۵۱ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

انهدام موشک جمهوری اسلامی توسط سامانه پیکان در آسمان اسرائیل

رسانه فارسی ارتش دفاعی اسرائیل ویدیویی از انهدام موشک جمهوری اسلامی توسط سامانه پیکان (ختس) ۳ در آسمان اسرائیل را منتشر کرده است.

ساعاتی پیش ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی حمله موشکی بالستیک جدیدی به سمت این کشور انجام داده است. تاکنون اما هیچ خسارت یا تلفاتی ناشی از این حمله گزارش نشده است.

۰۹:۲۳ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

رئیس سازمان بین‌المللی دریانوردی: اسکورت‌های دریایی عبور امن از تنگه هرمز را تضمین نمی‌کنند

رئیس سازمان بین‌المللی دریانوردی گفته است که اسکورت‌های دریایی از طریق تنگه هرمز، امنیت کشتی‌هایی را که قصد عبور از این آبراه را دارند، «صد در صد تضمین نخواهد کرد.»

آرسنیو دومینگز به فایننشال تایمز می‌گوید کمک نظامی «راه حل بلندمدت یا پایداری» برای باز کردن تنگه نیست.

در حالی که ایالات متحده از دیگر کشورها دعوت کرده که در تأمین امنیت کشتی‌های تجاری در این آبراه راهبردی مشارکت کنند، طبق گزارش‌ها نیروی دریایی ایالات متحده درخواست‌های مکرر برای اسکورت را رد کرده و خطر حملات را فعلاً «بسیار بالا» دانسته است.

ترافیک تجاری در تنگه هرمز، پس از درگیری نظامی بین ایالات متحده، اسرائیل و ایران عملاً متوقف شده است. تا اواسط ماه مارس، بیش از ۶۰۰ کشتی در منطقه لنگر انداخته و منتظر عبور ایمن هستند.

از زمان آغاز عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی، سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) از چندین حادثه، از جمله برخورد کشتی‌ها با پرتابه‌های ناشناخته و گزارش‌هایی مبنی بر کاشت مین‌های دریایی در تنگه، گزارش داده است.

شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مانند مرسک، مسیر کشتی‌های خود را از طریق کانال سوئز یا اطراف دماغه جنوبی آفریقا تغییر داده‌اند تا از منطقه پرخطر اجتناب کنند.

بسته ماندن این تنگه که تقریباً ۲۰ درصد از مصرف جهانی نفت از آن عبور می‌کند، باعث شده قیمت نفت خام برنت از ۱۰۰ دلار در هر بشکه فراتر رود.

۰۸:۵۵ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

مهدی تاج: برای انتقال بازی‌های جام جهانی به مکزیک مذاکره می‌کنیم

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اعلام کرد که جمهوری اسلامی در حال مذاکره با فیفاست تا مسابقات تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی، در کشور مکزیک برگزار شود.

جام جهانی ۲۰۲۶ به‌صورت مشترک در ایالات متحده، مکزیک و کانادا برگزار می‌شود.

بر اساس پستی که سه‌شنبه ۲۶ اسفند در حساب سفارت ایران در مکزیک در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، تاج گفت: «وقتی ترامپ صراحتاً اعلام کرده است که نمی‌تواند امنیت تیم ملی ایران را تأمین کند، قطعاً به آمریکا سفر نمی‌کنیم.»

دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا، پنج‌شنبه ۲۱ اسفند در پیامی در تروت سوشال نوشت: «حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی بلامانع است. اما باور ندارم که حضور آنها در آن‌جا، از لحاظ جان و امنیت خودشان، مناسب باشد.»

۰۸:۵۰ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

حمله راکتی و پهپادی به سفارت آمریکا در بغداد

منابع امنیتی عراق می‌گویند که بامداد سه‌شنبه، چندین راکت و حداقل پنج پهپاد از مناطق اطراف شهر بغداد به سمت سفارت آمریکا در بغداد شلیک شدند.

این حادثه، شدیدترین حمله از زمان آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل در ایران توصیف شده است.

دود و آتش ناشی از حمله راکتی و پهپادی به سفارت آمریکا در بغداد
دود و آتش ناشی از حمله راکتی و پهپادی به سفارت آمریکا در بغداد

یکی از شاهدان عینی به رویترز گفته است که دست‌کم سه پهپاد را مشاهده کرده که به سمت سفارت در حرکت بوده‌اند.

این شاهد می‌گوید که سیستم دفاع هوایی C-RAM دو فروند از آنها را سرنگون کرده و پهپاد سوم به داخل محوطه سفارت برخورد کرده که منجر به آتش‌سوزی و دود شده است.

۰۸:۲۹ ۲۶.۱۲.۱۴۰۴

حمایت رئیس مجلس نمایندگان از حضور دیگر کشورها در تأمین امنیت هرمز

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، به خبرنگاران گفته است که پیوستن سایر کشورها به ائتلاف پیشنهادی دونالد ترامپ برای محافظت از نفتکش‌ها در تنگه هرمز «منطقی» است.

آقای جانسون افزود که او از تعدادی از کشورها دعوت کرده تا در این تلاش کمک کنند، «زیرا اقتصاد مردم و تأمین نفت به آن وابسته است و این کار معقولی است که دیگران فقط در تأمین امنیت آنجا به ما کمک کنند.»

جانسون همچنین گفت که نمی‌داند لایحه بودجه تکمیلی برای جنگ با ایران چقدر هزینه خواهد داشت.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG