گروههای حاکم بر سوریه روز پنجشنبه ۶ دی یک عملیات نظامی را برای مقابله با آن چه «شبهنظامیان همسو با بشار اسد» میخوانند، آغاز کردند.
بر اساس گزارشها از داخل سوریه، عملیات بر مناطق عمدتا علوینشین طرطوس و لاذقیه در سواحل سوریه با دریای مدیترانه متمرکز است و تا کنون برخی از «شبهنظامیان همسو با اسد» کشته شدهاند.
این عملیات در پی کشتهشدن ۱۴ عضو گروههای فعال در براندازی حکومت بشار اسد در مناطق مزبور آغاز شده است.
به گفته «وزیر کشور» جدید سوریه، ۱۰ نفر دیگر نیز پس از افتادن در کمین «شبهنظامیان همسو با اسد» زخمی شدند. او در اظهاراتی تهدیدآمیز وعده سرکوب همه کسانی را داد که به «تضعیف امنیت» سوریه میپردازند.
به گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه، حمله روز چهارشنبه هنگامی رخ داد که گروههای جدید حاکم بر سوریه تلاش میکردند یک مقام پیشین حکومت اسد را که متهم به صدور احکام اعدام در زندان بدنام «صیدنایا» است، دستگیر کنند.
- آوارگان سوریهای
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه گفت بیس از ۵۰ هزار آواره سوریهای طی سه هفته اخیر به کشور خود بازگشتهاند و نرخ بازگشت به آرامی در حال افزایش است.
او شرایط در سوریه را «همچنان وخیم» توصیف کرد و افزایش کمکهای بشردوستانه و بهبود شرایط معیشتی «آوارگان و تمامی نیازمندان» را خواستار شد.
کمیساریای عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در هفتههای گذشته در گزارشی اعلام کرده بود که میتواند بازگشت ۳۴ هزار آواره سوریهای به کشورشان طی هشت ماهه نخست سال جاری میلادی (۱۱ دی ۱۴۰۲ تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۳) را تایید میکند.
در جریان جنگ داخلی ١٣ ساله سوریه، بیش از پنج میلیون شهروند مجبور به ترک این کشور شدند و هفت میلیون نفر دیگر نیز در داخل مناطق امنتر این کشور آواره شدند.
حدود دو و نیم میلیون آواره سوری به ترکیه و صدها هزار تن دیگر به کشورهای لبنان، اردن، عراق، و مصر پناهنده شدند.
کمیساریای عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در گزارش چند هفته گذشته خود افزوده بود اگرچه بیشتر شهروندان سوریهای علاقهمند بازگشت به کشور خود هستند، اما بسیاری از آنها ترجیح میدهند فعلا منتظر بمانند و به ارزیابی شرایط امنیتی و ثبات سیاسی در سوریه بپردازند.