همسر منوچهر بختیاری اعلام کرد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی این زندانی سیاسی دادخواه را با وجود نیاز مبرم به تکمیل دوره درمان و استراحت مطلق، به زندان چوبیندر قزوین بازگرداندند.
سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری، روز سهشنبه ۲۰ آذر در حساب اینستاگرام خود نوشت که همسرش صبح امروز «با وجود درد قفسه سینه» از بیمارستان مرخص و به زندان منتقل شد.
به نوشته خانم عباسی، در حالی که «حتی کمیسیون پزشکی بیمارستان» طی نامهای اعلام کرده بود که این زندانی سیاسی دادخواه «نیاز شدید به استراحت مطلق دارد و نمیتواند در زندان باشد»، اما او «به زندان انتقال داده شد.»
بازگرداندن آقای بختیاری از بیمارستان به زندان توسط مقامات قضایی در حالی است که علی شریفزاده، وکیل این زندانی سیاسی دادخواه، روز دوشنبه از دادستان عمومی و انقلاب قزوین درخواست کرده بود «با توجه به شرایط حاد منوچهر بختیاری به علت بیماری قلبی و عمل جراحی» دستور بدهد تا اجرای حکم او برای «بهبودی کامل، مراقبتهای لازم و استراحت مطلق» به تعویق بیافتد.
پدر دادخواه پویا بختیاری، جوانی که در جریان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ به دست مأموران جمهوری اسلامی کشته شد، پنجم آذر پس از انتقال از زندان به بیمارستان مورد عمل جراحی فتق قرار گرفت اما پس از آن «به خاطر خونمردگی و لخته در محل جراحی مرخص نشد.»
به گفته همسر منوچهر بختیاری، «بعد از چند روز هنگام ترخیص» این زندانی دادخواه «دچار حمله قلبی» شد و «پزشک از ترخیص او جلوگیری کرد» و این بار قلب او مورد عمل «سی تی آنژیو» قرار گرفت.
سارا عباسی با اعلام خبر انتقال همسرش به زندان تأکید کرد که «خواهان آزادی بیقید و شرط» منوچهر بختیاری است، چرا که به گفته او، همسرش «بیگناه در زندان» است.
او تأکید کرد که منوچهر بختیاری «دادخواه است و دادخواهی جرم نیست» و افزود: «جان منوچهر بختیاری در خطر است. صدای او باشید که صدای ملت مظلوم ایران بوده و است.»
آبرام پیلی، قائممقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، روز جمعه ۲۶ آبان، همزمان با سالگرد کشتهشدن پویا بختیاری، در پیامی خواستار آزادی والدین پویا بختیاری شد و گفت: «پویا مانند هزاران معترض دیگر در جریان اعتراضات آبان خونین ۱۳۹۸ توسط رژیم جمهوری اسلامی کشته شد. والدین او به طور مسالمتآمیز به دنبال عدالت برای پسرشان بودند. ما تمامی قربانیان اعتراضات آبان و کسانی که به دنبال دادخواهی هستند را در یاد خواهیم داشت.»
نقض حق درمان زندانیان توسط مقامات جمهوری اسلامی در ایران بارها گزارش شده و شماری از آنها بر اثر اهمال در رسیدگی درمانی جان خود را از دست دادهاند.
معین خزائلی، حقوقدان، پیشتر به صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی از نقض حق درمان به عنوان ابزار شکنجه علیه زندانیان استفاده میکند.
در روزهای گذشته مقامات جمهوری اسلامی ضمن مخالفت با درخواست مرخصی درمانی فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف حکومت که در زندان وکیلآباد مشهد نگهداری میشود، به او گفتهاند تنها در صورتی میتواند از زندان خارج شود که با رسانهها مصاحبه نکند، اما خانم سپهری این شرط را نپذیرفته است.