یک منبع آگاه از زندان قزلحصار از خشونت بیبهانه مقامات زندان علیه زندانیان عادی در این زندان به صدای آمریکا خبر داد و در روایتی عینی گفت که زندانیان تبعه افغانستان که در سالن ۱۸ واحد چهار نگهداری میشوند، توسط رئیس گارد زندان مورد ضرب و جرح قرار میگیرند.
منبع آگاه روز دوشنبه ۱۹ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که یکی از مقامات زندان به نام سجاد لروند که رئیس گارد است، سهشنبه قبل یک زندانی به نام علی حسینی را «بدون هیچ دلیلی و صرفا بر اثر خشم شخصی» در حالی که به دفتر رئیس بند مراجعه کرده بود تا برگه وکالتنامه بگیرد، «بدون دلیل طوری زده که دندههایش آسیب دیده و به بهداری منتقل شده است.»
بنا بر اظهارات شاهد عینی، علی حسینی که با اتهام مربوط به یک «قتل اتفاقی» زندانی است و «جوانی ساکت و آرام است» و کتک زدن او «توسط سجاد لروند، حتی موجب شده که رئیس بند نیز اعتراض کند و طوری عصبانی شود که قند خونش به بالای ۴۰۰ برسد و مسئولان بهداری به او نیز آرامبخش و انسولین تزریق کرند.»
بر اساس این گزارش، سجاد لروند که رئیس گارد زندان است و پیش از قزلحصار نیز از مسئولان زندان رجاییشهر بوده است، به همراه چندین تن از مأموران به سالن ۱۸ رفته که در آن جا زندانیان افغانستانی با جرایم مختلف نگهداری میشوند رفته و «ضمن تخریب وسایل زندانیان، با آنها با خشونت رفتار میکند و آنها را مورد ضرب و جرح قرار داده است.
به گفته منبع مطلع، این رویه در سالنهای دیگر نیز حاکم است، چنان که «حسینی تبار، رئیس بند، گفته سجاد لروند سلامت روان ندارد!»
واحد چهار زندان قزلحصار در قسمت شرقی این زندان در استان البرز قرار دارد و بر اساس اطلاعات موجود، دارای چهار بند بزرگ و چهار بند کوچک است. در بندهای بزرگ اتاقهای ۲۰ تختخوابی وجود دارند و روبهروی هر یک از این بندها یک بند کوچک با نصف ظرفیت بندهای بزرگ قرار دارد.
صدای آمریکا در حال حاضر به دلیل محدودیت شدید جریان اطلاعات و بسته بودن فضای اطلاعرسانی در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی نمیتواند این روایتها را به طور مستقل راستیآزمایی کند. اما گزارشها از خشونت مقامات زندان قزلحصار علیه زندانیان، پیش از این نیز سابقه داشته است.
منابع صدای آمریکا پیش از این نیز گزارش داده بودند که به دستور مسئولان حفاظت زندان» قزلحصار، گارد ویژه در محوطه زندان «جو روانی و تهدیدآمیز» ایجاد کرده و زندانیان سیاسی را آزار میدهند؛ اقدامی که موجب شده بود چند تن از زندانیان سیاسی با «شعارهای ضدحکومتی» به این اقدام اعتراض کنند.