آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، برای نخستین بار ادموندو گونزالس، رهبر مخالفان ونزوئلا، را «رئیسجمهوری منتخب» این کشور خواند.
ایالات متحده مادورو را به تقلب در انتخابات ریاستجمهوری ۲۸ ژوئیه متهم کرده است؛ انتخاباتی که به گفته مقامات انتخاباتی و دادگاه عالی ونزوئلا، مادورو در آن پیروز شد. در مقابل، مخالفان اعلام کردهاند که نتایج ثبتشده توسط ناظرانشان نشاندهنده پیروزی روشن ادموندو گونزالز است.
بلینکن در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم ونزوئلا در ۲۸ ژوئیه بهوضوح نظر خود را اعلام کردند و ادموندو گونزالز را بهعنوان رئیسجمهوری منتخب انتخاب کردند. دموکراسی مستلزم احترام به اراده رأیدهندگان است.» این اظهارات همزمان با حضور بلینکن در نشست گروه ۲۰ در ریودوژانیرو مطرح شد.
این نخستین بار است که دولت جو بایدن گونزالس را «رئیسجمهوری منتخب» مینامد. پیشتر، در سال ۲۰۱۹، دولت دونالد ترامپ خوان گوایدو، رهبر وقت مخالفان، را پس از انتخاباتی که آن را «نمایشی» خوانده بود، بهعنوان رئیسجمهور موقت به رسمیت شناخت.
ایوان گیل، وزیر خارجه ونزوئلا، در واکنش، گونزالس را «نسخه دوم گوایدو» توصیف کرد و بلینکن را «دشمن قسمخورده ونزوئلا» خواند. گیل در پستی در تلگرام نوشت: «تنها جایی که نمیتوان از آن بازگشت، جایی است که خود را به مضحکه کشاندهاید. بلینکن نیز به جمع وزرای خارجهای پیوسته که همراه با دستنشاندههایشان تلاش برای سرنگونی دموکراسی ونزوئلا را شکست خوردهاند.»
ادموندو گونزالس، ۷۵ ساله، که پس از صدور حکم بازداشت علیه او به اسپانیا پناه برده است، اعلام کرد که در تاریخ ۱۰ ژانویه برای تصدی ریاستجمهوری به ونزوئلا بازخواهد گشت.
وی در واکنش به اظهارات بلینکن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما عمیقاً از به رسمیت شناختن اراده حاکمیت مردم ونزوئلا سپاسگزاریم. این اقدام تمایل مردم ما برای تغییر و تلاش مدنی آنها در ۲۸ ژوئیه را گرامی میدارد.»
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده تأکید کرد که برای آمریکا، سایر کشورهای دموکراتیک و ناظران مستقل، روشن است که گونزالس بیشترین آراء را در انتخابات ۲۸ ژوئیه کسب کرده است. این انتخابات پس از آن برگزار شد که ماریا کورینا ماچادو، رهبر محبوب مخالفان، از شرکت در رقابتها منع شد. سخنگوی وزارت خارجه افزود: «این موضوع او را رئیسجمهور منتخب میکند.»