لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۱

دادگاه انقلاب پرونده‌ای دیگر علیه زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، به جریان انداخت


زرتشت احمدی راغب
زرتشت احمدی راغب

یک منبع نزدیک به زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، به صدای آمریکا گفت مقامات قضایی جمهوری اسلامی پرونده‌ای دیگر علیه او به جریان انداخته‌اند تا این مخالف سرشناس جمهوری اسلامی را کماکان در زندان نگه دارند.

این در حالی است که زرتشت احمدی راغب یک سوم از محکومیت زندان خود را سپری کرده است و مطابق قوانین جمهوری اسلامی می‌توانست آزاد شود.

یک منبع نزدیک به زرتشت احمدی راغب یک‌شنبه هشتم مهر به صدای آمریکا گفت که شانزدهم شهریور ۱۴۰۳ یک سوم از حکم سه سال و ۹ ماه مجازات حبس این زندانی سیاسی بر اساس اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» پایان یافت و مطابق قانون او می‌توانست از آزادی بهره‌مند شود.

به گفته این منبع، آقای احمدی راغب در نامه‌ای به دایره اجرای احکام نوشت که «بر پایه قانون و انسانیت باید بی قید و شرط آزاد شوم که موافقت شد، اما بی‌درنگ بی‌داددگاه انقلاب شهریار با همراهی نهادهای امنیتی حکم یک سال زندان» را به جریان انداخت.

منبع نزدیک به زرتشت احمدی راغب توضیح داد که مجازات یک سال حبس با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دلیل «درخواست او برای آزادی زندانیان سیاسی، و شرکت در کارزار نه به جمهوری اسلامی و نه به اعدام» بوده و مقامات قضایی این حکم را «فعال کردند و در پرینت زندان نشاندند که مانع آزادی او شوند.»

آقای احمدی راغب که از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» برای استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی است، بر اساس پرونده‌ای که داخل زندان برای او با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «به خاطر انتشار فایل صوتی» او تشکیل شد، در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی به «یک سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان خدابنده در استان زنجان و دو سال ممنوعیت اقامت در استان تهران و البرز» محکوم شد.

منبع نزدیک به این زندانی سیاسی، اجرایی کردن مجازات یک سال دیگر حبس برای زرتشت احمدی راغب برای جلوگیری از برخورداری او از آزادی را «نقض آشکار حقوق بشر» دانست و تأکید کرد که به واسطه فعالیت مدنی و حقوق بشری، مقامات جمهوری اسلامی هفت سال است شغل او را که آتش‌نشان بود، «به زور از او گرفته‌اند.»

این منبع همچنین به صدای آمریکا گفت که زرتشت احمدی راغب، در تماسی شنبه هفتم مهر مصادف با «روز آتش‌نشان» را «به همه آتش‌نشان‌ها شادباش گفت و برایشان آرزوی تندرستی و پیروزی کرد.»

مبنع نزدیک به زرتشت احمدی راغب، اضافه کرد، این فعال حقوق بشر زندانی که خود را «دادخواه شغل از دست رفته‌اش» می‌داند، در پیامی از زندان با خانواده‌ها و بازماندگان کارگران جان‌باخته معدن در طبس همدردی کرد و هم‌زمان با آغاز سال تحصیلی، اعلام کرد که «دو فرزندش شاهین و زرتشت کوچک نیز از ادامه تحصیل به جهت بیدادگری که بر پدر خانواده رفته، بازماندند.»

زرتشت احمدی‌راغب آخرین بار در روز ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ هنگامی که قصد داشت در تجمع اعتراض معلمان به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان شرکت کند، «با ضرب و شتم» بازداشت شد.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی، این فعال حقوق بشر را به «سه سال و ۹ ماه زندان» محکوم کرده است. زرتشت احمدی راغب از آن هنگام چند بار با پرونده‌سازی مجدد مواجه شده و بارها در اعتراض به نقض حقوق بشر، اعتصاب غذا کرده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG