لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۵

اعدام ۷ زندانی در بیرجند؛ امیری‌مقدم: «جمهوری اعدامی» به «تنظیمات کارخانه» بازگشته است


اعدام در ایران
اعدام در ایران

در پی انتقال ۱۰ زندانی به بند قرنطینه اجرای حکم در زندان بیرجند در روز یک‌شنبه، یک نهاد حقوق بشری اعلام کرد که دست‌کم هفت تن از این شهروندان بامداد سه‌شنبه دوم مرداد توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدند.

بر اساس گزارش وب‌سایت «حال‌وش»، هفت زندانی مذکور که سه تن از آنان زن بودند، در پرونده‌های جداگانه در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر به مجازات اعدام محکوم شده بودند و این احکام روز سه‌شنبه دوم مرداد در زندان بیرجند اجرا شد.

پیش از این منابع حقوق بشری نسبت به احتمال اعدام ۱۰ زندانی که به قرنطینه هشدار داده بودند.

بر اساس گزارش هرانا، ارگان رسانه‌ای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هویت دو تن از این زندانیان «امیرحمزه براهویی، پدر دو فرزند، اهل زابل» و «وحید وحدانی، ۳۳ ساله، ساکن بجنورد» اعلام شده است.

منابع رسمی و حکومتی در ایران تاکنون درباره اعدام این شهروندان خبری منتشر نکرده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده بود که «دست‌کم ۱۰ زندانی» در ارتباط با جرایم مربوط به «مواد مخدر» و «قتل عمد» در زندان‌های بیرجند، ارومیه، و سنندج برای «اجرای حکم اعدام» به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان با اشاره به اعدام ۱۰ شهروند در روزهای گذشته و احتمال اعدام ۱۲ تن دیگر، روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «نمایش انتخابات به سر رسید» و «جمهوری اعدامی» اکنون با شدت بخشیدن به اعدام‌ها «به تنظیمات کارخانه» بازگشته است.

تشدید اعدام‌ها توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی در حالی است که شماری از زندانیان ۱۶ زندان در ایران در بیست و ششمین هفته از کارزار «سه‌شنبه‌های سیاه» در اعتراض به صدور و اجرای احکام اعدام روز سه‌شنبه اعتصاب غذا کردند.

اعضای این کارزار حقوق بشری اعلام کرده‌اند که برای جلب توجه بین‌المللی به مسئله اعدام‌ها در ایران، روزهای سه‌شنبه اعتصاب غذا می‌کنند.

کارزار «سه‌شنبه‌های سیاه» پیشتر درباره اظهارات علی خامنه‌ای مبنی بر ضرورت استناد نکردن به مبانی حقوق بشری غرب هشدار داده بودند و این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی را زمینه‌ساز و «زنگ خطر جدی» در ارتباط با گسترش نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی دانسته بودند.

XS
SM
MD
LG