لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۰

نظرسنجی حکومتی: فقط ۷ درصد مردم اخبار انتخابات را جدی دنبال می‌کنند؛ واکنش‌ها: این «مضحکه» رنج مردم را نمی‌کاهد


ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری
ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

یک نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، نشانگر بی‌توجهی مردم به انتخابات پیش روی جمهوری اسلامی است. بر اساس این نظرسنجی، بیش از ۷۳ درصد از ایرانیان مناظره اول نامزدهای مد نظر شورای نگهبان برای جانشینی رئیسی را تماشا نکردند.

بنا بر اعلام این مرکز افکارسنجی حکومتی، فقط هفت درصد از مردم اخبار انتخابات را به طور جدی دنبال می‌کنند و حدود ۳۶ درصد مردم اصلا اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری اسلامی را «اصلا دنبال نمی‌کنند.»

این نظرسنجی که توسط یک مرکز حکومتی انجام شده واکنش برخی ناظران را برانگیخته است.

از جمله، شهرام رفیع‌زاده، روزنامه‌نگار، در تحلیل این نظرسنجی، می‌گویند که «برای مردم این انتصابات اهمیت ندارد» و «نمایش مضحک مناظره» را ندیده‌اند، چرا که می‌دانند «چیزی از رنجشان کم نمی‌کند.»

در جریان مناظره‌های نامزدهای مد نظر شورای نگهبان در انتخاباتی که قرار است جانشین ابراهیم رئیسی از میان آنان معرفی بشود، حاشیه‌هایی رخ داده است.

از جمله، محمد فاضلی، مشاور مسعود پزشکیان، در پی دعوا در یک میزگرد زنده تلویزیونی، در حالی که میکروفن را با خشم از لباس خود جدا کرد و آن را به سمت مناظره‌کنندگان پرتاب کرد، با قهر از برنامه بیرون رفت.

دعوای مشاور پزشکیان با کارشناس صدا و سیما و ترک میزگرد در برنامه زنده
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

این اقدام واکنش شماری از کاربران در فضای مجازی را به دنبال داشت. از جمله شهریار شمس، فعال مدنی در ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این‌ها سر این که نتوانستند حرف بزنند، حاضر شدند مناظره را ترک کنند، اما سر این که مردم کف خیابان کشته شدند، حاضر نشدند پست و مقام را ول کنند.»

هم‌زمان با مقدمه‌چینی جمهوری اسلامی برای برگزاری انتخاباتی که بسیاری آن را «نمایش» و «سیرک» می‌دانند، کارزار تحریم انتخابات به طور گسترده در جریان است و نتایج این نظرسنجی ایسپا نیز از موفقیت این کارزار حکایت دارد.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری اسلامی که بسیاری آن را «انتصابات» و نمایش و «سیرک انتخاباتی» می‌دانند، در پی کشته شدن ابراهیم رئیسی در حادثه سقوط هلی‌کوپتر به صورت زودهنگام هشتم تیر برای تعیین رئیس دولت چهاردهم برگزار می‌شود.

پیش از این نیز شماری از چهره‌های سیاسی تأکید کرده‌اند که محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی، مسعود پزشکیان، و امیرحسین قاضی‌زاده، شش نامزد جانشینی رئیسی، همگی به عنوان کارگزاران جمهوری اسلامی در تضاد با مردم ایران هستند.

نجات بهرامی، تحلیلگر سیاسی، به صدای آمریکا گفته که در سال‌های اخیر دست حکومت برای مردم بیشتر رو شده و بعد از سال ۹۶ مردم «سیرک انتخابات» را تحریم کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG