لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۹

واکنش‌ها به تروریستی شناختن سپاه توسط کانادا؛ درخواست‌های گسترده برای اقدام مشابه از سوی استرالیا و اروپا


اعتراضات ایرانیان در بروکسل برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی؛ پنج‌شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲
اعتراضات ایرانیان در بروکسل برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی؛ پنج‌شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲

تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی دولت کانادا با واکنش مثبت فعالان سیاسی، مدنی، حقوق بشری و چهره‌های شاخص مخالف جمهوری اسلامی همراه شد؛ بسیاری از اروپا و استرالیا خواسته‌اند تا اقدامی مشابه انجام دهد.

در پی اعلام تصمیم دولت کانادا برای تروریستی شناختن سپاه در روز چهارشنبه، انجمن خانواده‌های جانباختگان ⁧‫پرواز «پی‌اس ۷۵۲» در بیانیه‌ای از «دولت کانادا، همه احزاب سیاسی، فعالان و افرادی که در این دستاورد سهیم بودند» تشکر کرد.

این انجمن همچنین از «مردم شجاع ایران که در مقابل این سازمان سرکوبگر ایستاده‌اند و به‌طور مستمر از خانواده‌های قربانیان حمایت کرده‌اند» قدردانی کرده و گفته است: «ما قاتلان فرزندان ایران را نه فراموش می‌کنیم و نه می‌بخشیم.»

حامد اسماعیلیون از اعضای انجمن که در سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، پریسا اقبالیان (همسرش) و ری‌را (دخترش) را از دست داد، پیامی تصویری منتشر کرد و گفت: «سپاه در کانادا نامی را گرفت که سزاوارش بود؛ یک سازمان مخوف تروریستی»

نازنین افشین‌جم، دختر شایسته پیشین کانادا و فعال حقوق بشر در شبکه «ایکس» نوشت: «این نبرد طولانی و سخت بسیاری از اعضای جامعه ایرانی-کانادایی بوده است که از دولت خواسته‌اند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. اول توانستیم فشار بیاوریم که نیروی قدس را فهرست کنند و حالا کل سپاه در این فهرست قرار گرفت.»

خانم افشین‌جم یکی از کسانی بود که در برابر کمیته امور خارجی و توسعه بین‌الملل کانادا که نشستی در رابطه با سپاه پاسداران برگزار کرده بود شهادت داد.

شاهزاده رضا پهلوی‬⁩ در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن استقبال از اقدام کانادا در شناسایی سپاه‬⁩ پاسداران به عنوان سازمانی تروریستی، از اروپا نیز خواست تا از کانادا پیروی کند.

او در این پست نوشته است: «این گامی مهم و طولانی مدت برای پاسخگو کردن رژیم جنایتکار در ایران است و به پیشبرد جنبش دموکراتیک مردم ایران کمک می‌کند.»

کایلی مور گیلبرت، زندانی سابق استرالیایی-بریتانیایی در ایران، درخواستی مشابه را با دولت استرالیا مطرح کرد و نوشت: «استرالیا دیگر بهانه ای ندارد. اگر آمریکا و کانادا بتوانند مسیرهای قانونی درستی را برای تروریستی خواندن سپاه پیدا کنند، ما نیز می‌توانیم.»

کایلی مور گیلبرت همچنین اشاره کرد که هزاران ایرانی استرالیایی قربانی ترور سپاه خواستار این اقدام هستند.

او به تأثیر تلاش‌های مداوم فعالان اشاره کرد و نوشت: «گفتند این کار نمی‌شود. سال‌ها است جامعه ایرانی-کانادایی سرسختانه دنبال فهرست کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند، تلاش‌های آنها به خاطر انواع موانع قانونی، دیپلماتیک و سیاسی شکست می‌خورد همانطور که در استرالیا داریم تجربه می‌کنیم. اگر کانادا بتواند ما هم می‌توانیم.»

علیرضا آخوندی، نماینده پارلمان سوئد، در پیامی در ایکس، بر اهمیت ادامه تلاش‌ها تأکید کرد و نوشت: «اگر به مبارزه ادامه دهید، در نهایت به نتیجه می‌رسید. دولت کانادا سرانجام تصمیم گرفت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. با تشکر از همه شما در کانادا که برای تحقق این امر مبارزه کردید. مبارزه برای آزادی ادامه دارد.»

مسیح علینژاد، فعال سیاسی نیز در پستی در شبکه ایکس گفت: «دیر اقدام کردن بهتر از هرگز اقدام نکردن است. این گامی درست در مبارزه جهانی علیه تروریسم است. من می‌خواهم از بقیه کشورهای "جی ۷" بخواهم که از آمریکا و کانادا پیروی کنند و سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنند.»

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی زندانی در ایران که به اعدام محکوم شده است، خواستار اجرای مؤثر این اقدام شد و نوشت:
«به محض این که کانادا در عمل اقدام کند و اجرای [تروریستی خواندن سپاه] را پیگیری کند، تبریک خواهیم گفت. ما بارها شاهد سیرک دولت‌های غربی که هویج را تکان می‌دهند و چوب را به ما می‌دهند بوده‌ایم.»

غزاله شارمهد در ادامه نوشت: «ایرانیان خارج از کشور برای حمایت از قانونگذاران کانادایی در این مسیر متحد شدند، اکنون زمان حمایت از فعالان در اتحادیه اروپا و استرالیا است.»

از واکنش مقامات کشورها می‌توان به اظهارنظر ییسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، اشاره کرد که در شبکه احتماعی ایکس نوشته است: «من از ثبت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی توسط کانادا استقبال می‌کنم.»

او در ادامه اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران و زیرساخت‌های تروریستی آن در قبال جنایاتی که مرتکب شده‌اند و انتشار تروریسم در خاورمیانه و سراسر جهان، باید پاسخگو باشد.»

همزمان با این اقدام دولت کانادا، وزیر امور خارجه این کشور در پستی در شبکه ایکس تأکید کرد که تروریستی خواندن سپاه توسط کانادا، خطر بازداشت خودسرانه کانادایی‌ها در ایران را افزایش می‌دهد و به کانادایی‌ها در مورد سفر به ایران هشدار داد.

ملانی جولی نوشت: «ما به شدت به کانادایی‌ها توصیه می‌کنیم که به ایران سفر نکنند و از کسانی که در حال حاضر در آنجا هستند می‌خواهیم تا فوراً بازگردند.»

یک اطلاعیه رسمی نیز در همین زمینه در وبسایت و حساب های کاربری رسمی دولت کانادا در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG