لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۰

فرانسه، آلمان، و بریتانیا، اقدامات جمهوری اسلامی برای گسترش برنامه هسته‌ای خود را محکوم کردند


لوگوی آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی
لوگوی آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی

فرانسه، آلمان، و بریتانیا روز شنبه ۲۶ خرداد، اقدامات اخیر جمهوری اسلامی برای گسترش بیشتر برنامه هسته‌ای خود را که آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی گزارش داده است، محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این سه کشور در بیانیه مشترکی می‌گویند جمهوری اسلامی با بهره برداری از ده‌ها سانتریفیوژ پیشرفته دیگر در سایت غنی‌سازی «نطنز»، و همچنین با اعلام این‌که هزاران سانتریفیوژ دیگر را در سایت‌های «فردو» و نطنز نصب خواهد کرد، گام‌های بیشتری در جهت «تهی کردن» برجام برداشته است.

در ادامه بیانیه گفته می‌شود که «تصمیم برای پیشبرد بیشتر برنامه هسته‌ای ایران خطرات قابل توجهی در بر خواهد داشت.»

در این بیانیه مشترک تاکید شده است که «تصمیم ایران برای افزایش قابل توجه ظرفیت تولید خود در تاسیسات زیرزمینی فردو به ویژه نگران کننده است.»

جمهوری اسلامی طبق معاهده منع گسترش تسلیحات تسلیحاتی موظف است به طور کامل توافق‌نامه پادمان خود را که جدا از برجام است، اجرا کند.

رهبران کشورهای عضو «گروه هفت» در ایتالیا
رهبران کشورهای عضو «گروه هفت» در ایتالیا

این در حالی است که رهبران کشورهای «گروه هفت» روز جمعه ۲۵ خرداد، به جمهوری اسلامی درباره پیشبرد برنامه غنی‌سازی هسته‌‌ای خود هشدار دادند.

این کشورها در بیانیه خود همچنین گفتند چنان‌چه جمهوری اسلامی بخواهد موشک‌های بالستیک به روسیه منتقل کند، با اقدامات جدی آنها مواجه خواهد شد.

در این بیانیه از جمهوری اسلامی خواسته می‌شود که تنش هسته‌ای را متوقف و روند آن‌ را معکوس کند، و‌ به فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم که هیچ توجیه غیرنظامی ندارد، پایان دهد.

آژانس، ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در گزارشی گفت جمهوری اسلامی به سرعت سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم اضافی را در سایت «فردو» نصب، و راه‌اندازی سایر آنها را آغاز کرده است.

بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی اکنون در حال غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد، نزدیک به ۹۰ درجه مورد نیاز برای کاربرد نظامی است، و در صورت غنی‌سازی بیشتر، مواد لازم برای ساخت سه سلاح هسته‌ای را در اختیار خواهد داشت.

در بخش دیگری از بیانیه گروه هفت گفته می‌شود که جمهوری اسلامی باید در گفت‌وگوی جدی شرکت کند و تضمین‌های قانع‌کننده‌ای بدهد که برنامه هسته‌ای‌اش منحصراً صلح‌آمیز است.

این کشورها از جمهوری اسلامی می‌خواهند که ضمن همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با مکانیسم نظارت و راستی‌آزمایی این نهاد، از جمله قطعنامه اخیر شورای حکام، منطبق باشد.

XS
SM
MD
LG