لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۳

رویترز: هدف جمهوری اسلامی از برخورد با مخالفان حجاب اجباری، جلوگیری از هر نوع مخالفت گسترده‌تر است


دور تازه برخورد با مخالفان حجاب اجباری
دور تازه برخورد با مخالفان حجاب اجباری

خبرگزاری رویترز با اشاره به برخوردهای اخیر با مخالفان حجاب اجباری در ایران نوشت که جمهوری اسلامی در همان روزی که به اسرائیل حمله کرد، به پلیس چندین شهر دستور داد تا برای بازداشت زنانی که قوانین سخت‌گیرانه حجاب اجباری مورد نظر حکومت را رعایت نمی‌کنند، به خیابان‌ها بروند.

مقامات ایرانی اصرار دارند که این اقدام در پاسخ‌ به درخواست شهروندانی اجرا می‌شود که از افزایش تعداد دختران و زنان مخالف حجاب اجباری خشمگین‌ هستند. اما فعالان مدنی و گروهی از سیاستمداران معتقدند که هدف، جلوگیری از هر نوع مخالفت گسترده‌تر در این لحظه خطرناک بوده است.

رویترز اشاره کرد که تظاهرات سال ۱۴۰۱ در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، بزرگ‌ترین نا آرامی سیاسی پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ به شمار می‌رود.

این خبرگزاری با اشاره به حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز ۲۵ فروردین نوشت که همزمان، عباسعلی محمدیان، ٰفرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، در تلویزین دولتی ایران گفت که پلیس در تهران و شهرستان‌ها اقداماتی را علیه مخالفان حجاب اجباری انجام خواهد داد.

در این ارتباط، کاربران شبکه‌های اجتماعی تصاویری از برخوردهای خشن نیروی انتظامی جمهوری اسلامی منتشر کردند؛ از جمله تصاویری از نیروهای امنیتی لباس شخصی که زنان جوان را به داخل وانت ‌های پلیس می‌کشانند.

اقدامات نیروی اناظمی و لباس شخصی‌ها به سرعت با ابراز ناراحتی عمومی روبه‌رو شد و بعضی از سیاستمداران هم آن را نشانه شکافی عمیق بین حاکمیت و جامعه دانستند و از آن انتقاد کردند.

به نوشته رویترز، آذر منصوری، «سیاستمدار اصلاح‌طلب» در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «درست در موقعیتی که همبستگی ملی بیش از هر زمان ضرورت دارد، همان صحنه های زشت با شدت و‌ خشونت بیشتر با زنان و دختران ایران در حال تکرار شدن است! این چه تدبیری است؟»

یک فعال حقوق بشر در تهران هم که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت: «تصادفی نیست که در روز حمله به اسرائیل، پلیس به خیابان ها سرازیر شد. آنها نگران تجدید ناآرامی‌ها بودند.»

بر اساس این گزارش، چشم‌انداز جنگ با اسرائیل، مردم عادی ایران را که با انواع مشکلات؛ از فشار اقتصادی گرفته تا تشدید کنترل‌های اجتماعی و سیاسی دست به گریبان‌ هستند، به شدت نگران کرده است.

یک مقام سیاسی سابق به رویترز گفت که حاکمان روحانی فشار خود را بر کسانی که خواهان تغییرات سیاسی و اجتماعی‌ هستند، بیشتر کرده‌اند چرا که نگران توجه مردم به این دیدگاه‌ها در زمان وجود تهدیدهای خارجی هستند.

یک نماینده سابق مجلس هم به این خبرگزاری گفت که سرکوب تنها شامل زنان نیست و «در روزهای گذشته شاهد سرکوب آشکار هر نشانه‌ای از مخالفت بوده‌ایم.»

XS
SM
MD
LG