لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۲

ادامه انتقادها با احداث مسجد در پارک قیطریه؛ شهرداری تهران مخالفان را نادیده می‌گیرد


پارک قیطریه تهران
پارک قیطریه تهران

در پی ادامه انتقادها و نگرانی ها از تخریب پارک قیطریه و از بین بردن درختان این پارک به بهانه ساخت مسجد، کارزار مخالفت با این اقدام حدود ۱۲۰ هزار امضا را جمع آوری کرده اما شهرداری تهران بدون توجه به مخالفت ها به دنبال اجرای برنامه های خود در این پارک است.

در بیانیه ای که در وب سایت «کارزار» منتشر شده، آمده است که «تهران دچار کمبود بوستان و فضایی سبز است اما شهرداری در سال های گذشته اقدام به از بین بردن درختان در نقاط مختلف تهران از جمله بوستان زعفرانیه، باغ گیاه‌شناسی ملی، پارک چیتگر، کاخ سعدآباد کرده و در حال حاضر قصد تخریب پارک تاریخی قیطریه با وجود درختان کهنسال را دارد.»

این کارزار تاکید می‌کند که شهروندان پایتخت ایران «از افسردگی رنج می‌برند و وجود ساختمان‌های بی‌قواره، ازدحام و کمبود فضای سبز شهری از علل بسیاری از بیماری‌های روانی است» و شهروندان تهرانی خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه هستند.

در این حال و در پی افزایش میزان انتقادها، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین، اعلام کرد که در پارک قیطریه «نه درختی قطع می‌شود و نه اتفاقی می‌افتد، یک ساختمان قدیمی است که قرار است به مسجد تبدیل شود.»

او همچنین رسانه‌ها را به جوسازی‌ متهم کرد و گفت که اینها هیاهو بر سر هیچ است.

در همین حال، یک خبرنگار اصرار و لجاجت علیرضا زاکانی در مورد ساخت مسجد در پارک قیطریه را «پوششی برای فرار از حاشیه های قرارداد واردات اتوبوس برقی از چین» دانست.

یاشار سلطانی که چندی پیش با افشای پرونده زمین خواری کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، و پسرانش خبرساز شده بود، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که به زودی در مورد «قرارداد حدود ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران و یک شرکت چینی برای واردات اتوبوس و خودرو برقی» اطلاع رسانی می‌کند.

آقای سلطانی افزود: «زاکانی برای انحراف افکار عمومی در ایرادات اساسی این قرارداد، به پرت کردن حواس افکار عمومی نیاز داشت که با رفتار لجوجانه در ماجرای مسجد پارک قیطریه فعلا به هدفش رسید.»

در کنار کارزار ایجاد شده علیه تخریب پارک قیطریه، یک نظرسنجی نیز در روزنامه «دنیای اقتصاد» در این زمینه انجام شده است که بیشتر شرکت‌کنندگان در آن عنوان کردند که ساخت مسجد از اولویت‌های شهرداری نیست و در عوض، باید مسائل و مشکلات مربوط به آلودگی هوا و حمل‌ونقل و ترافیک در شهر حل شود.

موضوعات دیگری نیز از جمله باستانی بودن محوطه و ضرورت پرهیز از هرگونه تخریب پارک قیطریه، در ادامه مخالفت ها با ساخت مسجد مطرح شده است اما شورای شهر تهران نیز به جای پیگیری موضوع، با علیرضا زاکانی همراهی می‌کند.

در همین ارتباط، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، گفته است که تحت تاثیر جو روانی قرار نگیریم، چراکه مصوبه شورا در خصوص ساخت مساجد روز اول دی ۱۳۸۳ تصویب شد.

او تاکید کرد: «تهران مسجد کم دارد و باید ۴۰۰ مسجد در پایتخت ساخته شود و از طرفی باید نمازخوان نیز تربیت کنیم.»

حمله نیروهای حکومتی به مردم در سیزده بدر پارک قیطریه تهران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

محمد فاضلی، جامعه شناس، در واکنش به این سخنان مهدی چمران در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آقای چمران گفته نباید تحت تاثیر جو روانی قرار گیریم چرا که تهران مسجد کم دارد و ساخت ۴۰۰ مسجد در دستور کار است. برای اصول‌گرایان هیچ اعتراضی واقعیت ندارد، از اعتراض به وضع بد اقتصادی گرفته تا مسجد ساختن همه جو روانی است. کدام اعتراض را تاکنون واقعی و به حق دانسته‌اند؟ واقعی چیست؟»

اعتراضات به ساخت مسجد در این پارک از اسفند سال گذشته ادامه دارد و گروهی از مردم تهران روز دوشنبه ۱۳ فروردین، هم‌زمان با آیین ایرانی سیزده‌به‌در که به عنوان «روز طبیعت» نیز شناخته می‌شود، در پارک قیطریه جمع شدند و به طرح ساخت مسجد در این محل تفریحی اعتراض کردند.

در این ارتباط، وب سایت «دیده بان ایران» در گزارشی هدف شهرداری تهران از این اقدام را ایجاد «محله‌های اسلامی» دانسته است.

به گفته دیده‌بان ایران، نخستین بار حسن‌زاده، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از کلیدواژه «محله اسلامی» در واکنش به اعتراضات چند سال پیش ایران رونمایی کرد؛ طرحی که با محوریت مساجد، حضور نیروهای بسیج در مناطق مختلف تهران را توسعه می‌دهد.

این سایت در ادامه نوشت که شهردار تهران پس از ملاقات با فرمانده سپاه محمد رسول‌الله، با این طرح که هدف اصلی آن کنترل محله‌ها، شهروندان، و سرکوب اعتراضات بود، موافقت کرد.

در این پروژه، با ساخت مساجد، جایگاه نیروی‌های بسیج توسعه پیدا می‌کند و با تجاری کردن بخشی از مساجد، بودجه این نیروها نیز تأمین می‌شود.

XS
SM
MD
LG