اقدامات شهرداری تهران در تخریب «پارک قیطریه» و قطع درختان آن به بهانه ساخت مسجد، این روزها خبرساز شده و در تازهترین مورد، یک روزنامه از حصارکشی در «پارک اندیشه» پایتخت ایران خبر داد.
وب سایت روزنامه «پیام ما» روز جمعه دهم فروردین، با اشاره به حاشیههای ایجاد شده بعد از حصارکشی در پارک قیطریه نوشت که حصارهای آهنی دیگری در پارک اندیشه در منطقه ۷ تهران قد علم کردهاند.
«پیام ما» اعلام کرد که بررسی های میدانی خبرنگار این رسانه نشان میدهد که چندین و چند درخت در این پارک قدیمی محصور شدهاند. همچنین زمین بین آنها صاف شده و با توجه به تلنبار شدن آجر و مصالح در این بوستان، گویا قرار است سازهای که چیستی آن نامعلوم است، در آنجا ساخته شود.
پارک اندیشه در منطقه ۷ تهران بین خیابانهای شریعتی و سهروردی واقع شده که بیش از ۳۰ هزار متر مربع مساحت دارد و پر از درختان تنومند و قدیمی است.
تصرف و تخریب پارکها در تهران تنها از سوی شهرداری صورت نمیگیرد بلکه نهادهای امنیتی و نظامی و حتی نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی هم اقدام به این کار میکنند.
پیشتر ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در تذکری از نرده کشی و قطع ۶۰ درخت «پارک اقاقیا» در محلهٔ داوودیه از سوی یکی از مجموعههای وابسته به گروه موسوم به «ستاد اجرایی فرمان امام» که زیر نظر علی خامنهای اداره میشود، خبر داده و گفته بود که این اقدام بهبهانهٔ مالکیت بخشی از این پارک انجام شده است.
در روزهای گذشته، درپی بالا گرفتن اعتراض ها به ساخت مسجد در پارک قیطریه، شهردار تهران در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «نه تنها در پارک قیطریه بلکه در همه بوستان های پایتخت، مسجد میسازیم.»
علیرضا زاکانی، ساخت مسجد در پارک های شهر را از برنامههای اساسی شهرداری تهران دانست و مدعی شد که نگرانی منتقدان این اقدام در زمینه حفظ آرامش بوستان ها و درختان باقیمانده در پایتخت، «نادرست» است و برای ساخت این مساجد، هیچ درختی آسیب نمیبیند.
همزمان ناصر امانی، یکی از اعضای شورای شهر تهران در واکنش به این اقدام شهرداری گفت:«ساخت مسجد در بخشی از بوستان قیطریه نه تنها تعظیم شعائر اسلامی نیست، بلکه موجب تخریب شعائر و بدبینی بخش وسیعی از شهروندان خواهد شد.»
با این حال، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، در شبکه پیام رسان «ایکس» نوشت: «ساخت مسجد در بوستانهای فرامنطقهای (پارکهای بزرگ غیر محلهای) مصوبه شورای عالی مساجد تهران را دارد» و افزود: «در ٣ دهه گذشته ۴٣ مسجد در آنها ساخته شده و برای ٣۴ بوستان فرامنطقهای دیگر از جمله پارک قیطریه مصوبه دارد.»
او اشاره کرد که مسجد در پارک قیطریه آخرین مسجد در پارکهای بزرگ شهر تهران نخواهد بود.