در ادامه واکنشها به ساخت مسجد در پارک قیطریه، کارزاری اینترنتی برای جلوگیری از تخریب این پارک آغاز شد.
این کارزار خطاب به رئیس قوه قضائیه، رئیسجمهور، و رئیس دیوان عدالت اداری جمهوری اسلامی، با استقبال زیادی در فضای مجازی مواجه شده است.
در متن این تومار اعتراضی نوشته شده است که «تهران شهری پرجمعیت و باتراکم بالا میباشد و دچار کمبود بوستان و فضایی سبز است؛ لذا در سالهای اخیر شهرداری نه تنها عمل موثری در این راستا ننموده، بلکه به طور گسترده اقدام به قلع و قمع درختان در نقاط مختلف تهران از جمله بوستان زعفرانیه، باغ گیاهشناسی ملی، پارک چیتگر، کاخ سعدآباد و هماکنون نیز قصد تخریب پارک تاریخی قیطریه با وجود درختان کهن سال را دارد.»
در ادامه گفته میشود که «با وجود آلودگی شدید هوای تهران و نیاز این شهر به وجود درختان، این کار عواقب جبران ناپذیری دارد؛ کما اینکه شهروندان پایتخت از افسردگی رنج میبرند و وجود ساختمانهای بیقواره، ازدحام و کمبود فضای سبز شهری از علل بسیاری از بیماریهای روانی میباشد. لذا ما شهروندان تهران خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه میباشیم.»
بهرغم افزایش اعتراضها به ساخت مسجد در پارک قیطریه، شهردار تهران ضمن تأکید بر انجام این طرح، گفته است که در تمام بوستانهای پایتخت، مسجد خواهد ساخت.
علیرضا زاکانی، ساخت مسجد در پارکهای شهر را از برنامههای اساسی شهرداری تهران دانست و مدعی شد که نگرانی منتقدان این اقدام در زمینه حفظ آرامش بوستانها و درختان باقیمانده در پایتخت «نادرست» است، و برای ساخت این مساجد هیچ درختی آسیب نمیبیند.
همزمان ناصر امانی، یکی از اعضای شورای شهر تهران در واکنش به این اقدام شهرداری گفت: «ساخت مسجد در بخشی از بوستان قیطریه نه تنها تعظیم شعائر اسلامی نیست، بلکه موجب تخریب شعائر و بدبینی بخش وسیعی از شهروندان خواهد شد.»
او در رسانه اجتماعی «ایکس» این اقدام شهردای تهران را غیرقانونی دانست و افزود: «هر گونه ساخت و ساز در بوستانها به جز خدمات ضروری، ممنوع است و تغییر کاربری آنها بدون مصوبه مراجع قانونی ممنوعیت جدی دارد، ضمن این که در فاصله ۳۰۰ متری پارک قیطریه دو مسجد وجود دارد که همین مهم، ساخت مسجد در این بوستان را غیرقابل توجیه میکند.»
هرچند که نظرات و دیدگاههای متفاوتی درباره دلایل اصرار شهردار تهران برای ساخت مسجد در پارک قیطریه و سایر بوستانهای پایتخت مطرح شده است، سایت «دیدهبان ایران» از منظر دیگری این موضوع را بررسی میکند.
به گفته این پایگاه خبری و تحلیلی، اظهارت ضد و نقیض علیرضا زاکانی، و همفکران او درباره دلایل احداث مسجد در پارک قیطریه نه تنها افکار عمومی را راضی نکرده، بلکه موجب خشم گسترده شهروندان تهرانی شده است.
به ادعای این سایت، ایجاد «محلههای اسلامی» یکی از سناریوهای احتمالی چنین پروژههایی است. به گفته دیدهبان ایران، نخستین بار حسنزاده، فرمانده سپاه محمد رسول الله، از کلیدواژه «محله اسلامی» پس از اعتراضات چند سال پیش رونمایی کرد؛ طرحی که با محوریت مساجد، حضور نیروهای بسیج در مناطق مختلف تهران را توسعه میدهد.
این سایت در ادامه مینویسد که شهردار تهران پس از ملاقات با فرمانده سپاه محمد رسولالله، با این طرح که هدف اصلی آن کنترل محلهها، شهروندان، و سرکوب اعتراضات بود، موافقت کرد. در این پروژه، با ساخت مساجد، جایگاه نیرویهای بسیج توسعه پیدا میکند و با تجاری کردن بخشی از مساجد، بودجه این نیروها نیز تأمین میشود.
به نوشته دیدهبان ایران، با توجه به آغاز این طرح از مناطق شمالی شهر تهران که بیشترین نارضایتی مدنی را دارد، به نظر میرسد که چنین سناریوی محتملتر از دلایل دیگر ساخت مسجد در پارک قیطریه باشد.