آژانس عملیات تجاری دریایی بریتانیا از وقوع حادثه در بندر حدیده یمن خبر داد
آژانس عملیات تجاری دریایی بریتانیا بامداد شنبه اعلام کرد که گزارشی از وقوع حادثهای در ۷۶ مایل دریایی شمال غربی بندر حدیده یمن، نزدیک دوبی، دریافت کرده است.
تروریستهای حوثی که بخشهای پرجمعیت یمن را کنترل میکنند و با جمهوری اسلامی همپیمان هستند، ماههاست که در همبستگی با فلسطینیان مبارز علیه اسرائیل در غزه، به کشتیها در آبهای ساحلی یمن حمله میکنند.
ارتش اسرائیل یک فرمانده حماس را در لبنان « حذف» کرد
گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، اعلام کرد که یک فرمانده این گروه در حمله هوایی اسرائیل در منطقه بقاع غربی لبنان، نزدیک مرز سوریه، کشته شد. طبق بیانیه گردانهای قسام، شرحبیل علی السید، معروف به «ابو امر»، روز جمعه در اثر حمله هواپیماهای اسرائیلی کشته شد.
ارتش اسرائیل نیز در بیانیهای تایید کرد که السید در یک حمله هوایی کشته شده، اما او را به عنوان «یک فرمانده ارشد جماعه اسلامیه» در لبنان معرفی کرد که با حماس علیه اسرائیل همکاری میکرد.
هفده پزشک آمریکایی که پس از بسته شدن گذرگاه رفح در غزه گرفتار شده بودند، از منطقه خارج شدند
کاخ سفید اعلام کرد که هفده پزشک آمریکایی که پس از بسته شدن گذرگاه رفح توسط اسرائیل در غزه گرفتار شده بودند، به سلامت از این منطقه خارج شدهاند. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی، روز جمعه اعلام کرد که از ۲۰ پزشک آمریکایی که در غزه بودند، ۱۷ نفر خارج شدند.
با این حال، سه پزشک آمریکایی تصمیم گرفتند در غزه بمانند. به گفته یک منبع آگاه این عملیات بسیار منحصر به فرد بود و تیم سفارت به گذرگاه کرم شالوم رفت تا پزشکان را در مرز تحویل بگیرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز تأیید کرد که خروج این پزشکان با حمایت سفارت آمریکا در اورشلیم انجام شده است. وی افزود که با گروههایی که این پزشکان عضو آنها بودند و همچنین با خانوادههایشان در تماس بودهاند.
حوثی ها مدعی شدند که پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکایی را بر فراز یمن سرنگون کردهاند
شورشیان حوثی یمن روز جمعه، مدعی شدند که یک پهپاد آمریکایی ام کیو ۹ را سرنگون کردهاند. ویدئوهای منتشر شده توسط حوثیها نشاندهنده شلیک موشک و برخورد آن با یک پهپاد است. این پهپاد «در حال انجام اقدامات خصمانه» توصیف شده است.
حوثیها مدعی هستند که پهپاد آمریکایی با موشک زمین به هوا سرنگون شده است. ارتش آمریکا هنوز این حادثه را تأیید نکرده است.
در هفتههای اخیر، حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن کاهش یافته است، اما تهدید همچنان ادامه دارد. از سال ۲۰۱۴، حوثیها حداقل پنج پهپاد آمریکایی را سرنگون کردهاند.
نشریه «جروزالم پست» روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، گزارش داد که ارتش اسرائیل از زمان حملات مجدد در جیالیا در شمال غزه که روز دوشنبه آغاز شد، «بیش از ۱۵۰ تروریست حماس» را کشته است.
گزارشهای خبری حاکی از آن است که شبه نظامیان حماس با حملات راکتی در مقابل پیشروی ارتش اسرائیل در این منطقه مقاومت نشان دادهاند. ارتش اسرائیل گفت در حملات روز پنجشنبه مواضع حماس از جمله سکوهای پرتاب راکت را منهدم کرده است.
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز جمعه ۲۷ اردیبهشت، در جلسه شورای امنیت این سازمان درباره وضعیت گروگانهای این کشور گفت که شورای امنیت تا امروز برای آزادی گروگانها کاری نکرده است.
به گزارش نشریه «جروزالم پست»، او افزود: اگر شورای امنیت واقعاً خواستار پایان جنگ در غزه است، باید موضوع آزادی گروگانها را در اولویت کاری خود قرار دهد.
مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با تصمیم جو بایدن؛ ارسال تسلیحات به اسرائیل، قانون میشود
مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ضمن ابراز ناخشنودی از تصمیم جو بایدن در توقف ارسال بخشی از تسلیحات آمریکایی به اسرائیل اعلام کرد که دولت را به تجهیز تسلیحاتی اسرائیل ملزم خواهد کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس طرح مجلس نمایندگان، روز پنجشنبه با ۲۲۴ رای موافق در مقابل ۱۸۷ رای مخالف به تصویب رسید. ۱۶ نماینده دموکرات به این پیشنهاد رای مثبت دادند، سه جمهوریخواه نیز با آن مخالفت کردند.
دولت جو بایدن در ماه جاری اعلام کرد که تحویل یک محموله تسلیحاتی شامل ۳۵۰۰ بمب سنگین به اسرائیل را از بیم استفاده آنها در رفح معلق میکند. جمهوریخواهان بایدن را متهم کردند که نزدیکترین متحد آمریکا در خاورمیانه را در یمانه تهدیدهای فزاینده جمهوری اسلامی، رها کرده است.»
ادعای تازه حماس: ۷۰ درصد گروگانها دیگر زنده نیستند
یک مقام ارشد حماس پنجشنبه ۲۷ اردیبهشتماه مدعی شد که ۷۰ درصد گروگانهای در بند حماس جان خود را از دست دادهاند. «خلیل الحیه» در گفتوگو با شبکه المنار گفت اسرائیل میخواهد «اسرای خود» را با زور نظامی آزاد کند؛ اما نمیداند که ۷۰ درصد آنها در بمبارانها کشته شدهاند.
گروه افراطی حماس وابسته به جمهوری اسلامی پس از حمله ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به اسرائیل، ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت که از این تعداد حدود ۱۰۰ نفر را دو ماه بعد طی توافقآتش بس آزاد کرد.
بالا گرفتن نبرد اقتصادی اسرائیل و ترکیه؛ تلآویو در پی لغو قرارداد تجارت آزاد با آنکارا
وزیر دارایی اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش در پاسخ به تصمیم آنکارا برای توقف صادرات به اسرائیل، توافقنامه تجارت آزاد خود با ترکیه را لغو خواهد کرد.
بزالل اسموتریچ ۲۷ اردیبهشتماه با بیان اینکه این طرح برای تصویب به هیئت دولت ارائه خواهد شد افزود اسرائیل علاوه بر لغو توافقنامه تجارت آزاد، بر کالاهای وارداتی از ترکیه هم تعرفه ۱۰۰ درصدی وضع خواهد کرد.
خبرگزاری بلومبرگ دوازدهم اردیبهشت به نقل از دو مقام ترکیهای گزارش داد که این کشور تمام صادرات و واردات با اسرائیل را متوقف کرده است. عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه، اما ۲۰ اردیبهشت گفت «ادعاها» درباره کاهش ممنوعیت تجاری ترکیه و اسرائیل «کاملا ساختگی است.»