توقف کمکرسانی به غزه پس از تصرف گذرگاه مرزی رفح توسط اسرائیل
تانکهای اسرائيل وارد گذرگاه رفح در غزه شدند
یک مقام اسرائیلی: حمله به رفح «محدود» بود، نه «حمله بزرگی» که نتانیاهو وعده داده بود
یک مقام اسرائیلی به نشریه «تایمز اسرائیل» گفت: عملیات جاری ارتش اسرائیل در رفح یک «عملیات محدود» است که برای «تحت فشار قرار دادن حماس» برای پذیرش توافق اجرا میشود.
شبکه خبری سیانان نیز به نقل از یک «منبع آگاه» گزارش داد که این حمله «عملیات گسترده» رفح نیست که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بارها وعده انجام آن را داده است.
جوزپ بورل: حمله به رفح بدون توجه به آنچه اسرائیل میگوید، باعث تلفات غیرنظامی خواهد شد
جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا روز سهشنبه گفت که حمله اسرائیل به رفح احتمالاً جان غیرنظامیان بیشتری را خواهد گرفت و اسرائیل علیرغم هشدارهای صریح کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایالات متحده علیه این اقدام، این حمله را انجام میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بورل به خبرنگاران گفت: «حمله به رفح با وجود تمام درخواستهای جامعه بینالملل، ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از [نخستوزیر اسرائیل] نتانیاهو که خواسته بودند که حمله نکند، دوباره آغاز شده است.»
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا تاکید کرد: «من میترسم که این [حمله] دوباره باعث تلفات غیرنظامی زیادی شود.» او میگوید: «در غزه هیچ منطقه امنی وجود ندارد.»
ارتش اسرائیل از شب گذشته حمله به رفح را آغاز کرد و صبح امروز نیز اعلام کرد که کنترل سمت غزه گذرگاه رفح را در دست گرفته است.
ارتش اسرائیل میگوید تانکهایش کنترل سمت غزه گذرگاه رفح را در دست گرفتهاند
ارتش اسرائیل تایید کرد که یک تیپ زرهی این کشور صبح امروز بخش غزه گذرگاه رفح را تصرف کرد.
در حال حاضر ارتباط گذرگاه با مصر از طریق جاده «صلاح الدین» در شرق رفح قطع شده است، منطقهای که در عملیات شب گذشته یک تیپ دیگر ارتش اسرائیل تصرف شد.
به گفته ارتش اسرائیل، در عملیات شب گذشته، حدود ۲۰ مرد مسلح کشته شدند و نیروها سه چاه تونل «مهم» را کشف کردند.
ارتش اسرائیل همچنین میگوید که در جریان این حمله، یک خودروی مملو از مواد منفجره که به سمت یک تانک ارتش اسرائیل حرکت میکرد، مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد. به گفته اسرائیل در این عملیات «تاکنون هیچ نظامی زخمی نشده است.»
بنابر این گزارش در حال حاضر نیروها در حال جستجوی منطقه و آماده شدن برای ماموریتهای بعدی هستند.
در همین حال، به گفته ارتش اسرائیل، بیش از ۵۰ سایت حماس در رفح در طول شب توسط نیروی هوایی مورد حمله قرار گرفتند.
وزارت خارجه آمریکا: جمهوری اسلامی همچنان بزرگترین محرک درگیریها در غزه است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در کنفرانس خبری روزانه خود گفت، جمهوری اسلامی یکی از بزرگترین محرکهای درگیری در غزه است و نقش چشمگیری در بیثباتی منطقه داشته است.
هشدار یونیسف درباره درگیری در رفح؛ صدها هزار کودک در منطقه در امان نیستند
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت هشدار داد که تهاجم زمینی اسرائیل به رفح، ۶۰۰ هزار کودک پناه گرفته در این منطقه را با «خطرات فاجعهباری» روبرو خواهد کرد.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف با بیان این که «رفح اکنون شهر کودکانی است که هیچ جای امنی برای رفتن در غزه ندارند» افزود: «اگر عملیات نظامی در مقیاس بزرگ آغاز شود، کودکان این منطقه که از نظر روحی و جسمی تضعیف شدهاند، در معرض خطر خشونت، هرج و مرج و وحشت بیشتر قرار خواهند گرفت.»
پیش از حمله شبهنظامیان گروه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر سال گذشته، رفح ۲۵۰ هزار نفر جمعیت داشت که پس از آغاز جنگ در غزه، یک میلیون و دویست هزار فلسطینی از مناطق شمالی به منطقه رفح پناه بردند.
یونیسف میگوید نیمی از جمعیت کنونی رفح کودکان مجروح، بیمار، آسیبدیده، معلول یا دچار سوء تغذیه هستند.
حماس پیشنهاد آتشبس را ساعاتی پس از هشدار اسرائيل پذیرفت
کاخ سفید: نتانیاهو در گفتوگو با بایدن موافقت کرد گذرگاه «کرم شالوم» برای عبور کمکهای بشردوستانه باز باشد