رویترز: کشورهای غربی با هدف «تنشزدایی» از طریق ترکیه به جمهوری اسلامی پیام دادهاند
رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی گزارش داد کشورهای غربی در روزهای گذشته به واسطه ترکیه پیامهایی را با تاکید بر کاهش تنشها در منطقه به جمهوری اسلامی ایران ارسال کردهاند.
درخواست روسیه و چین از اسرائیل و حکومت ایران: «تنشزدایی» کنید
روسیه و چین در واکنش به حملات منتسب به اسرائیل علیه مواضع جمهوری اسلامی داخل خاک ایران خواستار تنشزدایی شدند.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، گفت روسیه همچنان از هر دو طرف میخواهد خویشتندار باشند و از اقداماتی که موجب تنش بیشتر شود، خودداری کنند.
سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، نیز گفت کاخ کرملین مخالفت خود با افزایش تنشها را به اطلاع اسرائیل و جمهوری اسلامی رسانده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در همین ارتباط گفت: «چین مخالف هر اقدامی است که موجب افزایش تنشها شود و همچنان به ایفای نقش سازنده برای تنشزدایی از [این] وضعیت ادامه خواهد داد.»
این در حالی است که به دنبال حملات شب گذشته، سفارت چین در تهران از شهروندان و شرکتهای چینی در ایران خواست نسبت به خطرات امنیتی احتیاط پیشه کنند و وضعیت را از نزدیک دنبال کنند.
گوترش خواستار پایان دادن به «چرخه خطرناک انتقامگیری در خاورمیانه» شد
در پی حملات منتسب به اسرائیل علیه مواضع جمهوری اسلامی در داخل خاک ایران، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار پایان دادن به «چرخه خطرناک انتقامگیری در خاورمیانه» شد.
استفان دوجاریک، سخنگوی آقای گوترش، در بیانیهای افزود که دبیرکل سازمان ملل هرگونه اقدام تلافیجویانه را محکوم میکند و خواستار همکاری جامعه بینالمللی برای جلوگیری از گسترش بیشتر درگیریها است که به گفته او میتواند پیامدهایی ویرانکننده برای منطقه و جهان داشته باشد.
گروه هفت خواستار توقف فعالیتهای غنیسازی جمهوری اسلامی شد
وزیران امور خارجه گروه هفت روز جمعه بار دیگر بر عزم خود برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به جنگافزار هستهای تاکید کردند.
آنها از حکومت ایران خواستند به اقدامات تنشزای هستهای و تداوم غنیسازی اورانیوم که هیچ توجیه غیرنظامی ندارد، پایان دهد.
وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی جهان ضمن پشتیبانی از فعالیتهای نظارتی و راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از عدم همکاری کنونی حکومت ایران با آژانس به شدت ابراز نگرانی کردند.
گروه هفت خواستار خودداری «همه طرفها» از تنش بیشتر شد
وزیران امور خارجه گروه هفت روز جمعه به دنبال حملات منتسب به اسرائیل در داخل خاک ایران، خواستار خودداری «همه طرفها» از تنش بیشتر شدند.
دیپلماتهای ارشد آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا، کانادا، و همچنین رئیس شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا ضمن اعلام پشتیبانی کامل خود از اسرائیل و تعهدشان به امنیت اسرائیل اعلام کردند اقدامات جمهوری اسلامی گامی ناپذیرفتنی به سوی بیثباتسازی کل منطقه است.
آنها از حکومت ایران خواستند ارائه تسلیحات به حماس، حزبالله، حوثیها، و دیگر بازیگران غیردولتی پایان دهد.
وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی جهان خواستار توقف حملات جمهوری اسلامی و نیابتیهایش در خاورمیانه شدند و تصریح کردند آماده وضع تحریمهای بیشتر و انجام «دیگر اقدامات» در واکنش به اقدامات بیثباتکننده بیشتر جمهوری اسلامی هستند.
کشتی مظنون به جاسوسی «بهشاد» به ایران بازگشت
تانکرتراکرز که تحرکات کشتیها و نفتکشها را رصد میکند، با تکیه بر تصاویر ماهوارهای خود گزارش داد کشتی مظنون به جاسوسی «بهشاد» متعلق به جمهوری اسلامی پس از سه سال به ایران بازگشته است.
بر اساس گزارشها، بهشاد طی ماههای گذشته به حملات حوثیها علیه کشتیهای تجاری حاضر در آبهای منطقه کمک کرده است.
بلینکن: آمریکا در هیچ عملیات تهاجمی شرکت نکرده است
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه به دنبال حملات منتسب به اسرائیل در داخل خاک ایران گفت ایالات متحده آمریکا هم به امنیت اسرائیل و هم به تنشزدایی در منطقه متعهد است.
او در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره حملات منتسب به اسرائیل در داخل ایران گفت ایالات متحده در هیچ عملیات تهاجمی شرکت نکرده است.
یوشیماسا هایاشی، دبیر ارشد دولت ژاپن، روز جمعه گفت که این کشور شدیدا نگران وضعیت خاورمیانه است و هر اقدامی را که منجر به تشدید اوضاع شود، به شدت محکوم می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او تاکید کرد که ژاپن به تمام تلاش های دیپلماتیک لازم برای جلوگیری از بدتر شدن بیشتر اوضاع در خاورمیانه ادامه خواهد داد.
یائیر لاپید، نخست وزیر پیشین اسرائیل، در واکنش به یک توییت ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی این کشور، خواهان استعفا یا برکناری او شد.
او در شبکه های اجتماعی نوشت: «تاکنون هیچ وزیری در کابینه چنین آسیب سنگینی به امنیت کشور، وجهه و جایگاه بین المللی آن وارد نکرده است»
یائیر لاپید افزود: بنگویر در یک توئیت نابخشودنی موفق شد از تهران تا واشنگتن، اسرائیل را مسخره و شرمنده کند.
نخست وزیر پیشین اسرائیل و رهبر اپوزیسیون خواستار استعفای وزیر امنیت ملی شد و نوشت: «هر نخست وزیر دیگری اگر بر سر کار بود، او را امروز صبح از کابینه اخراج میکرد.»
ایتامار بن گویر چند ساعت پس از حمله پهپادی اسرائیل به یک سایت نظامی در ایران, «ایتامار بن گویر» در شبکه اجتماعی «ایکس» با انتشار کلمه «مترسک» این حمله را ضعیف قلمداد کرد.
در واکنش به این اقدام، شایل بن ابراهیم، یکی از تحلیلگران اسرائیلی، عملکرد وزیر امنیت داخلی اسراییل را «شرم ساری مطلق» نامید.
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بن گویر عملیات اسرائیل را مسخره میکند و بنابراین قدرت بازدارندگی کشور را تضعیف میکند.
تالی گوتلیب، از نمایندگان پارلمان اسرائیل، نیز در ایکس به کنایه خطاب به وزیر امنیت داخلی این کشور نوشت: «صبح بخیر مردم عزیز اسرائیل. صبحی که سرمان را با غرور بالا گرفتهایم.»
پیشتر یک مقام اسرائیلی به روزنامه «واشنگتن پست» گفته بود که حمله انجام شده در اصفهان به معنای ارسال پیامی به جمهوری اسلامی است که اسرائیل می تواند به داخل ایران حمله کند
این مقام اسرائیلی که واشنگتن پست به نام او اشاره نکرد گفته بود: حمله پهپادهای اسرائیلی به یک سایت نظامی در ایران با هدف ارسال پیامی به جمهوری اسلامی مبنی بر توانایی انجام عملیات نظامی در ایران بوده است.
خبرگزاری رویترز روز جمعه به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی نوشت که تهران هیچ برنامه ای برای پاسخگویی به حمله بامداد جمعه اسرائیل ندارد.
این مقام جمهوری اسلامی که رویترز به نامش اشاره نکرد گفت که گزارشی در مورد حمله خارجی دریافت نکرده ایم و «بحث بیشتر در مورد نفوذ است تا حمله.»
پیشتر یک «کارشناس» شبکه خبر در گفتگوی تلویزیونی عنوان کرده بود که پهپادها که از آن به عنوان ریزپرنده ها نام برد توسط «عوامل نفوذی» از «داخل کشور» پرواز داده شده است.