لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۰

نان به قیمت جان؛ تداوم مرگ کارگران بخاطر «ناایمن» بودن محیط کار


محیط‌های کاری ناایمن همچنان قربانی می‌گیرد.
محیط‌های کاری ناایمن همچنان قربانی می‌گیرد.

رسانه‌های ایران از مرگ دو کارگر ۲۲ و ۲۹ ساله در اثر «ناایمن» بودن محیط کار و رعایت نشدن اصول ایمنی خبر دادند.

خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که روز سوم آذرماه یک کارگر ساختمانی حدود ۲۲ساله حین نصب داربست فلزی در یک ساختمان در شهرک صنعتی «ربط» در شهر سردشت بر اثر برخورد یکی از میله‌های فلزی به سیم برق فشار قوی دچار حادثه شد و بلافاصله جان خود را از دست داد.

یک کارگر دیگر در سردشت حین انجام کار در یک ساختمان بر اثر بی‌احتیاطی و رعایت نشدن اصول ایمنی از ارتفاع ساختمان سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.

همچنین یک کارگر ۲۹ ساله دیگر در حین کار با دستگاه کارواش در خیابان «شهید فخرایی» مشهد بر اثر برق‌گرفتگی فوت کرد.

نخستین روز آذر ماه نیز خبرگزاری «ایلنا» از مرگ و مصدومیت ۵ کارگر در یک کارخانه‌ واقع شهرک صنعتی شمس‌آباد تهران بعلت گازگرفتگی با گاز مونوکسیدکربن خبر داده بود.

مشکلات کارگران از معیشت و دستمزد پایین گرفته تا نبود شرایط مناسب و ایمن برای کار کردن به باور بسیاری از کارشناسان، ناشی از بی‌صدایی و سرکوب مطالبات آنها است.

جلوگیری از فعالیت سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری مستقل در ایران باعث شده تا نظارت دقیقی بر وضعیت قراردادهای کاری در کارگاه‌ها وجود نداشته باشد.

به همین دلیل در بسیاری از مراکز تولیدی یا خدماتی، نیروی کار بدون قرارداد و بیمه مشغول به فعالیت است و هنگام بروز حوادث ناگوار، علاوه بر محرومیت کارگر حادثه دیده از حداقل خدمات لازم مانند درمان در مراکز بهداشتی یا دریافت مستمری، آمار حوادث مربوط به آنها نیز ثبت نمی‌شود.

آمارهای رسمی جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۱ کارگرانی که در محیط کار جان خود را از دست داده‌اند ۱۹۰۰ نفر بودند. تشکل‌های کارگری این آمار را بسیار کمتر از واقعیت موجود می‌دانند.

«شورای اتحادیه‌های جهانی» در واکنش به اتفاقات جاری در ایران بیست و دوم شهریورماه سال جاری از طریق کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری، فدراسیون‌های اتحادیه جهانی و کمیته مشورتی اتحادیه‌های کارگری، «تشدید نقض حقوق بشر، حقوق کار و آزادی‌های مدنی» در ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.

XS
SM
MD
LG