لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۱

استفاده تیم ملی فوتبال ایران از «چفیه فلسطینی»؛ کاش «به فکر مردم زجردیده ایران» هم بودید


تیم ملی ایران با چفیه فلسطینی.
تیم ملی ایران با چفیه فلسطینی.
استفاده از «چفیه فلسطینی» توسط بازیکنان تیم‌ ملی فوتبال ایران در دیدارهای رسمی با انتقاد گسترده هواداران و کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است.

بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی با یادآوری انفعال و سکوت بازیکنان و‌ اعضای کادر فنی در خصوص اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ادعای آنها را که پیشتر گفته بودند سیاسی نیستند به پرسش گرفته‌اند.

محمد تقوی، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته است: «ای‌کاش بازیکنان تیم ملی فوتبال که اینچنین به فکر مردم غزه هستند و با پوشیدن چفیه حمایت خود را نشان دادند در زمان جام‌جهانی به فکر مردم زجردیده و مظلوم ایران نیز بودند.»

تیم ملی فوتبال ایران پیش از بازی با قطر در فینال تورنمنت چهارجانبه اردن، با چفیه فلسطینی و‌ بازوبند مشکی وارد زمین شد. تمامی بازیکنان ذخیره و‌ نیمکت نشین، به همراه کادر فنی در حرکتی هماهنگ با حمایت همه جانبه جمهوری اسلامی از حمله هفتم‌ اکتبر حماس به اسراییل موسوم به طوفان القصی، پیش از شروع بازی چفیه فلسطینی بر گردن داشتند.

همزمان با اعتراضات سراسری سال گذشته، برخی از بازیکنان تیم‌ ملی چون وحید امیری، مهدی ترابی و‌ سعید عزت الهی به صراحت مردم معترض را اغتشاش گر نامیدند، و برخی چون مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش با اعلام‌ اینکه‌ سیاسی نیستند تمرکز خود را بر فوتبال معطوف دانستند.

علیرضا جهانبخش، بازیکن تیم ملی فوتبال ایران، پنجشنبه ۲۶ آبان پیش از دیدار با انگلیس در مرحله گروهی جام‌جهانی در پاسخ به پرسش خبرنگاران خارجی گفت که تمرکز تیم روی مسابقات است و نه مسائل سیاسی مربوط به اعتراضات سیاسی.

در حالیکه شماری از اعضای تیمهای ورزشی ایران در همراهی با معترضان و اعتراض به سرکوب ها، در میادین مختلف حاضر نشدند، با سرود جمهوری اسلامی همراهی نکردند یا دست به حرکات اعتراضی مشابه زدند، بازیکنان تیم ملی فوتبال با شعار سیاسی نبودن، تلاش کردند در حاشیه امنی از اتفاقات ایران و اعتراضات سراسری قرار بگیرند.

همزمان اعلام حمایت حکومت از تیم فوتبال، خشم مردم را به همراه داشت و باعث تضعیف روحی تیم و خوشحالی‌ معترضان از شکست ایران بود.

رفتار منفعل بازیکنان تیم‌ ملی و‌کادر فنی به اتفاقات ایران، با خشم و‌ حتی نفرت برخی از ایرانیان روبرو شد، که از سنگین‌ترین شکست تیم‌ملی در تاریخ ابراز خوشحالی نمودند. شادی‌های پراکنده خیابانی پس از باخت ۶-۲ تیم ملی فوتبال ایران مقابل انگلیس در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نشانگر عمق فاصله مردم از تیم ملی کشور بود.

هرچند که هواداران افراطی جمهوری اسلامی، اعضای بسیج و نیروهای سرکوب که توسط جمهوری اسلامی به عنوان تماشاگر به قطر فرستاده شدند با سرکوب مخالفان در ورزشگاه های قطر، و‌ حضور نیروهای امنیتی در اردوی تیم ملی، با تمام قوا پای فوتبالیست ها را به میدان سیاست کشیدند تا فاصله مردم از تیم ملی بیشتر شود.

البته همراهی بازیکنان تیم ملی فوتبال پیشتر برای ستاره های ایران پر هزینه بوده است.

علی کریمی، مهدی مهدوی کیا، جواد نکونام،حسین کعبی، مسعود شجاعی، محمد نصرتی شش بازیکنی بودند که در نیمه نخست بازی مقابل کره‌جنوبی در مرحله مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۱۰ به نشانه همبستگی با اعتراضات سراسری و‌جنبش سبز سال ۱۳۸۸ مچ‌بند سبز به دستان خود بسته بودند. علی کریمی و‌ مهدی مهدوی کیا پس از آن‌ از تیم ملی خداحافظی کردند. فیفا در ارتباط با کناره گیری این بازیکنان از تیم‌ ملی از فدراسیون فوتبال ایران نوضیح خواست و‌ در جوابیه فدراسیون فوتبال ایران به فیفا، حرکت این شش بازیکن و بستن مچ‌بندهای سبز رنگ حرکتی سیاسی عنوان شد.

اکنون‌ در فاصله یکسال از اوج اعتراضات سراسری، و حرکت حمایتی بازیکنان تیم‌ملی فوتبال از فلسطینیان باعث زنده شدن خاطره ادعای سیاسی نبودن آنها و انتقادات بیشتر شده است.

به باور کارشناسان، انجام چنین حرکتهایی از سوی اعضای تیم ملی فوتبال ایران هرچند که با فشار ماموران حکومتی جمهوری اسلامی روی دهد، به بیشتر شدن فاصله مردم از تیم‌ ملی منجر خواهد شد.

XS
SM
MD
LG