شورای شهر تهران در گزارشی از وضعیت مسکن در پایتخت اعلام کرد که ۷۰ درصد خانوارهای شهر تهران، دچار فقر مسکن و بدمسکنی هستند.
به گزارش دنیای اقتصاد، شورای شهر تهران در گزارشی اعلام کرد که شاخص انتظار خانهدار شدن در تهران در سال ۸۴ معادل ۲۲ سال بود که این شاخص اکنون به ۱۱۲ سال افزایش پیدا کرده و مسکن عملا از دسترس قشر متوسط به پایین جامعه خارج شده است.
در گزارش شورای شهر تهران همچنین آمده است که سهم مسکن در سبد هزینههای خانوار از ۳۳ درصد در دهه ۸۰ به بالای ۵۰ درصد در حال حاضر رسیده است که بر این اساس بیش از ۷۰ درصد خانوارهای تهرانی دچار فقر مسکن هستند.
خبرآنلاین نیز با اشاره به گزارش جدید مرکز آمار ایران نوشت بازار مسکن و اجاره در مردادماه گذشته، هر کدام ۳.۳ درصد تورم را پشت سر گذاشتهاند.
در این گزارش، مسکن دومین کالای غیرخوراکی اعلام شده که طی مرداد ماه ۱۴۰۲ بیشترین تورم را تجربه کرده است.
براساس بررسیهای روزنامه «دنیای اقتصاد»، میزان رشد کنونی هزینه اجارهنشینی، بیش از ۲ برابر «تورم تاریخی در این بازار کشوری» و همچنین ۱/۹ برابر «سقف مصوب دولتی» است.
به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد در تیرماه، بازار اجاره شاهد «کاهش خفیف» سرعت رشد هزینه اجارهنشینی در کشور بود اما در مرداد ماه، تغییرات شاخص اجارهبهای مسکن «رشد یک واحد درصدی» را تجربه کرد.
به گفته علیرضا مُهِلی، نماینده وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی در کارگروه «تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات» هم اکنون بیش از هشت میلیون خانوار در ایران مستاجر هستند.
به گفته کارشناسان با افزایش سهم مسکن در سبد هزینه خانوار؛ خانوادهها باید به مراتب بیشتر از استاندارد جهانی، از درآمد خود برای تامین مسکن هزینه کنند و به همان نسبت از دیگر هزینههای ضروری مرتبط با کیفیت زندگی مثل خوراک، پوشاک و حتی آموزش بکاهند.
ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی و چهرههای نزدیک به او، از خرداد ماه ۱۴۰۰ و در کارزار انتخابات ریاستجمهوری، همچنین پس از روی کار آمدن کابینهاش، بارها وعده «ساخت سالی یک میلیون مسکن» را تکرار کردهاند اما تاکنون گزارشی از تحقق نهایی آن منتشر نشده است.