لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

یاسر رحمانی‌راد در دادسرای خرم‌آباد به «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» متهم شد


یاسر رحمانی‌راد، پزشک. آرشیو
یاسر رحمانی‌راد، پزشک. آرشیو

یاسر رحمانی‌راد، پزشک در خرم‌آباد، روز شنبه چهاردهم مرداد، بر اساس احضاریه قبلی، در شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان حاضر شد.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا، آقای رحمانی‌راد به دلیل انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی، از جمله در مورد انتشار یادداشتی در مورد معترضانی که در پی تیراندازی نیروهای جمهوری اسلامی، از ناحیه چشم آسیب دیده‌اند، به «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» متهم شد.

این پزشک، هفته گذشته در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به آنچه «بی‌حیایی و وقاحت در دروغ گفتن در نظام سیاسی ایران» توصیف کرده بود، نوشته بود که این «اپیدمی و از اصلی‌ترین خصیصه‌ها» در جمهوری اسلامی است.

وی جمهوری اسلامی را به دلیل در پیش گرفتن «روش‌های گوبلزی» مورد انتقاد قرار داده و نوشته بود که این «روش و سیستم توسط تمام دیکتاتورهای تاریخ امتحان شده است، و همیشه موجب سرنگونی آنها شده است.»

یک منبع به صدای آمریکا گفت که در پی صدور قرار کفالت برای این پزشک، او با گذاشتن فیش حقوقی پدرش، توانست به منزل باز گردد.

بر اساس این گزارش، به او گفته شده است که دوباره برای رسیدگی به اتهاماتش احضار خواهد شد.

یاسر رحمانی‌راد در آذر سال گذشته، همراه با بهنام اوحدی، روان‌پزشک، و همایون افتخاریان‌نیا، تکنسین اتاق عمل، هنگام سفر به شهر مهاباد برای کمک به زخمی‌شدگان در تظاهرات، بازداشت و پس از ۴۶ روز «زندان و شکنجه» به قید وثیقه آزاد شدند.

او سپس در نیمه خرداد سال جاری با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «در کمال صحت و سلامت عقلی و روانی می‌باشم و نه قصد خودکشی دارم و نه هیچ بیماری زمینه‌ای.»

این پزشک اهل خرم‌آباد اضافه کرد: «بسیاری از شکنجه‌هایی را که خود دیده‌ام و آثار شکنجه را بر سایر زندانیان در زندان‌های دیگر ایران به چشمان خود دیده‌ام» در مصاحبه با رسانه‌های عمدتا فارسی‌‍زبان و غیر فارسی‌زبان «افشا کرده‌ام.»

اشاره او به مدت زمانی بود که در زندان مهاباد، زندانی شده بود.

تاکید یاسر رحمانی‌راد بر سلامتی‌اش و قصد نداشتن به خودکشی پس از آن اعلام شد که منصوره سگوند، از اعضای افتخاری نیروی انتظامی در آبدانان در استان ایلام، پس از کناره‌گیری اعتراضی از نیروی پلیس، روز ۱۴ خرداد به طرز مشکوکی جان باخت. دلیل مرگ او «ایست قلبی» اعلام شد.

این در شرایطی بود که به نوشته حساب کاربری « ۱۵۰۰ تصویر»، منصوره سگوند که مدتی در بازداشت بود، در تماس با یکی از دوستانش نوشته بود: «مدام از طرف اطلاعات به مرگ تهدید می‌شم. اگر بلایی سرم اومد میخوام همه بدونن من خودکشی نکردم.»

یاسر رحمانی‌راد در صفحه توئیترش، خود را «دستیار اخراجی تخصص کودکان و نوزادان، پزشک اخراجی هفت‌تپه و اخیرا هم امدادگر زندانی» معرفی کرده است.

او حدود سه سال پیش، هنگامی که پزشک شرکت هفت‌تپه بود، به دلیل حمایت از اعتصاب کارگران این شرکت اخراج شد.

XS
SM
MD
LG