لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۳

بحران آب در ملاشیه اهواز | دولت: اکثر مشکلات رفع شده؛ منابع محلی: ۱۶۰۰ خانوار بی‌آب هستند


بحران آب در ملاشیه اهواز
بحران آب در ملاشیه اهواز

پس از گذشت چند هفته، همچنان منطقه پر جمعیت «ملاشیه» اهواز به گفته منابع محلی با چالش بی‌آبی مواجه است اما مدیران دولت جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که مشکل قطعی آب در «بخش عمده‌ای» از آن «رفع» شده است.

وب‌سایت «رویداد۲۴» به نقل از قاسم آل‌کثیر، از فعالان فرهنگی منطقه و خبرنگار خوزستانی نوشته است که علاوه بر ملاشیه، «روستاهای حردان، شموس ۱ و شموس ۲» از توابع شهرستان اهواز نیز دچار «بی‌آبی» هستند.

به گفته او، در شرایط بحرانی کنونی، حداقل نیازِ منطقه ملاشیه «۲۵ تانکر» حمل آب شرب در روز است، در حالی که تنها «۱۳ تانکر» برای آنها ارسال می‌شود.

مَلّاشیه که به گفته اهالی آن ۲۰ روز است با مشکل «تامین آب» مواجه شده، محله‌ای در جنوبی‌ترین نقطه از قسمت غربی اهواز مرکز استان خوزستان است و در جاده اهواز به خرمشهر، نزدیک شهرک «رزمندگان» قرار دارد.

احمد موالی‌زاده، سرپرست فرمانداری اهواز هفدهم تیرماه مدعی شده بود که پروژه «اتصال خط انتقال آب» از ضلع شرقی منطقه ملاشیه اهواز به‌منظور «تقویت فشار آب» این منطقه و «رفع مشکل کم‌آبی» با همکاری نیروی بسیج وابسته به سپاه پاسداران، به پایان رسیده است.

محمدرضا کرمی‌نژاد، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان نیز از «رفع مشکل قطعی آب» بخش عمده‌ای از منطقه ملاشیه تا پایان روز هجدهم تیرماه خبر داده و گفته بود: برای بهبود فشار آب این منطقه، «اقدامات اساسی» در غرب و جنوب اهواز انجام شده است.

با این وجود، قاسم آل‌کثیر، خبرنگار خوزستانی به نقل از یک مقام محلی نظامی اهواز، اعلام کرده است که دست کم «هزار و ۶۱۳ خانوار» همچنان در ملاشیه بی‌آب هستند.

در این حال، هاشم امینی، معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور وابسته به وزارت نیرو جمهوری اسلامی امروز چهارشنبه بیست و یکم تیرماه درباره علت قطعی آب برخی شهرستان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و کرج طی هفته‌های اخیر، گفته است: «این قطعی‌ها در حال برطرف‌شدن هستند.»

منطقه ملاشیه اهواز در سال‌های گذشته نیز با چالش‌های جدی در تامین آب منازل مسکونی روبه‌رو بوده و همواره مسئولان محلی، فرماندهان نظامی مسئول پروژه‌های آبرسانی و مدیران استانی جمهوری اسلامی وعده رفع مشکل آن و به پایان رساندن پروژه‌ها را داده‌اند.

این منطقه در اعتراضات تابستان ۱۴۰۰ خوزستان نیز از جمله بخش‌هایی در جنوب کشور بود که اهالی آن با حضور در خیابان‌ها و سر دادن شعارهایی، اعتراض و نارضایتی خود از وضع موجود را اعلام کرده بودند.

کاظم کردوانی، جامعه‌شناس، در گفت‌وگو با صدای آمریکا با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، و همدان را در رتبه‌های نخست «مهاجرفرستی» معرفی می‌کند و دلیل اصلی آن را بحران آب می‌داند.

XS
SM
MD
LG