در پی ارجاع پرونده ساقط شدن هواپیمای اوکراینی به دادگاه بینالمللی دادگستری، انجمن خانوادههای قربانیان این واقعه یک سمینار حقوقی برگزار کرد. در این سمینار، مقامات ارشد انجمن ضمن اشاره به پیگیریهای حقوقی، تاکید کردند که ارجاع پرونده به دادگاه بینالمللی دادگستری در مسیر اجرای عدالت است.
چهار کشور کانادا، اوکراین، بریتانیا، و سوئد، چهارشنبه ۱۴ تیر پروندهای را علیه جمهوری اسلامی ایران در رابطه با سرنگون شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک موشکهای سپاه پاسداران به دادگاه بینالمللی دادگستری، لاهه، فرستادند.
روز چهارشنبه انجمن خانوادههای قربانیان میزبان یک مراسم بود که به طور زنده از تلویزیون صدای آمریکا نیز پخش شد. در این مراسم برخی از خانوادههای قربانیان، اتفاقات سه سال اخیر سخن گفتند. همچنین در یک پنل کوروش دوست شناس، حامد اسماعیلیون از مدیران این انجمن و برخی از حقوقدانان که پرونده را دنبال کردهاند، درباره تلاشهای چند سال اخیر توضیح دادند.
این گزارش در حال تکمیل است....
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هواپیمای مسافربری اوکراینی را تنها چند دقیقه پس از پرواز از فرودگاه تهران صبح ۱۸ دی ۱۳۹۸ سرنگون کرد و همه سرنشینان آن از شهروندان کشورهای ایران، کانادا، اوکراین، سوئد، افغانستان و بریتانیا بودند، کشته شدند.
۴۲ ماه پس از این واقعه، چهار کشور مذکور در این پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کردهاند که جمهوری اسلامی ایران تعهدات خود را نسبت به کنوانسیون مونترال، درباره تأمین امنیت سفرهای هوایی غیرنظامی نقض کرده است.
برخی از اعضای خانوادههای قربانیان پرواز پیاس۷۵۲ ارجاع این پرونده به دادگاه بینالمللی دادگستری را گامی مهم در اجرای عدالت دانستهاند و انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز نیز بیانیهای درباره آن صادر کرده است.
در این بیانیه که چهارشنبه منتشر شده، با تأکید بر این که خانوادههای قربانیان عاملان و آمران «این جنایت سازمانیافته» را فراموش نمیکنند و نمیبخشند، اشاره شده است که در پی «کارزاری وسیع و طولانی» پرونده پرواز پیاس۷۵۲ اکنون «در هر دو دادگاه بینالمللی موجود در دنیا مفتوح است» و «در دیوان بینالمللی کیفری به طور مستقل شکایت کردیم و در دیوان بینالمللی دادگستری با چهار کشور متضرر همراه هستیم.»